Ezt a receptet a Kanadai Magyarok Fórumában találtam, ahol Szanté osztotta meg ezt a jó kis receptet a többiekkel.Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom.
Túrós csirke
Hozzávalók:
6 db felső csirkecomb
1 fej vöröshagyma
250 g túró
150 g reszelt sajt
1 dl tejszín
petrezselyem
fokhagyma
bors, só, ételízesítő
A csirkecombokat kicsontozom (lehet egész csirkecomb is) és felkockázom. A túrót, a reszelt sajtot, a tejszínt, kevés sót, az apróra vágott petrezselymet összekeverem, ha darabos a túró krémesítem egy rúdturmix segítségével. A hagymát és a fokhagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, szórok rá sót és ételízesítőt, majd hozzáadom a csirkehúst és együtt pirítom tovább, míg már majdnem jó. Megborsozom, hozzáöntöm a túrós masszát, amivel pár perc alatt készre párolom. Akkor jó, ha sűrű szaftja van, ezért végig fedő nélkül készítem. (Ha valaki csontos csirkecombból készíti, akkor érdemes részben letakarva párolni, de a végére ne maradjon sok szaft alatta!)
Örülök a visszajelzéseknek, mert ezzel másoknak is segítünk, hogy a sok recept közül olyat válasszanak, ami másnak is sikerült és ízlett, nem csak nekem.:)
2010.07.12. 19:55
Erika
Szia Alíz! Ez a recept is finomnak néz ki.Majd ki is próbálom,mert a gyerekek is szeretik az újdonságokat!Majd meg írom,hogy sikerült.Üdv!
Erika!
Örülök a visszajelzéseknek, mert ezzel másoknak is segítünk, hogy a sok recept közül olyat válasszanak, ami másnak is sikerült és ízlett, nem csak nekem.:)