Nagyon szeretjük a kukoricás chilis babot, ezért gondoltam, hogy megpróbálkozom vele leves változatban is. Elég jól sikerült. Mivel konzerv babot használtam hozzá, így nagyon gyorsan elkészült.
Chilis-kukoricás bableves
Hozzávalók:
20 dkg darált marha vagy sertéshús
1 doboz babkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv
1 közepes hagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 gerezd fokhagyma
só, pirospaprika
1 ek. cukor
0,5 l papírdobozos sűrített paradicsom
kb. 1 l víz
chilis bab fűszerkeverék
só
A hagymát felaprítom és egy kevés olajban megdinsztelem., majd a darált húst addig pirítom rajta, míg morzsalékos lesz. Pirospaprikát keverek hozzá. Felöntöm pár dl vízzel, sózom és lefedve 10-15 percig főzöm. Ezután hozzáöntöm a paradicsomot, fűszerezem ízlés szerint a chilis bab fűszerkeverékkel, beleteszem az apróbb kockákra vágott paradicsomot meg a paprikát és a reszelt fokhagymát. Hozzáöntöm a maradék vizet, a babot, a kukoricát, felforralom és lefedve még kb. 10 percig főzöm. A végén egy kevés cukorral is ízesítem.
Megjegyzés: lehet akár sűrített paradicsomot, házilag eltett paradicsomlevet, akár paradicsom ivólevet is használni hozzá, csak akkor az utóbbinál óvatosabban kell fűszerezni, mert az önmagában is sós.
Erzsóka!
Köszi, igyekszem.:)