A mai ebédre az egyik családtagom fogyókúrás desszertet kért. Szerencsére közeleg az eperszezon, a piacon már elfogadható áron kapható, így eperből és sovány krémtúróból készítettem. Mivel nincs benne cukor, így cukorbetegek is fogyaszthatják.
Epres desszert (light)
Hozzávalók:
500 g sovány natúr krémtúró
500-600 g eper
5 lap zselatin
Boleró eperízű italpor
vanília aroma
folyékony édesítő
light tejszínhab
Az eperből néhány szemet félreteszek a díszítéshez, a többit összeturmixolom. Folyékony édesítővel édesítem. Óvatosan adagolom hozzá és közben kóstolgatom, nehogy túlédesítsem.
A túró felét is folyékony édesítővel édesítem, és vanília aromával, a másik felébe eperízű (most csak málna volt itthon) italport keverek, de azt is óvatosan adagolva (kóstolgatva), mivel egy kevés is elég ahhoz, hogy édes legyen. (A Boleró italporban édesítő van.) A zselatinlapokat hideg vízben megáztatom, leöntöm róla a víz nagy részét és mikróban fél perc alatt megolvasztom. 2/3 részét az eperhez, 1/3 részét a vaníliás túróhoz keverem. Az eper kb. negyedét a bolerós túróhoz adom. A vaníliás túróhoz light tejszínhabot nyomok, hogy az állaga kicsit habosabb legyen.
Szép formájú pohárba rétegezem a bolerós túrót, a vaníliás túrót és a zselatinos epret. Néhány órára a hűtőbe teszem. Tálalás előtt light tejszínhabot nyomok az eperréteg tetejére és eperrel díszítem.
Szia!
Én barackkal csináltam, mert nem volt eper, azzal is isteni!!!