Ebben a receptben csak annyi az eltérés a szokásos csirkeleveshez képest, hogy a húst előtte sózom, borsozom, majd megsütöm. Ezután már ugyanúgy készítem, mint a hagyományos húslevest. Egy fazékba vizet öntök, belerakom a húsdarabokat, a megtisztított vegyes zöldségeket, a zöldpaprikát, az összekötözött petrezselymet és hagymaszárat, majd sóval és ételízesítővel sózom. Kis darab babérlevelet és egész borsot adok még hozzá, és lefedve alacsony hőfokon megfőzöm. Cérnametélttel, a benne főtt hússal és a zöldségekkel tálalom.
Megjegyzés: nagyon finom íze lett a levesnek, a benne főtt hús meg sokkal finomabb így, mert több íz marad a húsban.
A légkeveréses sütőedényben, de ha nem ezt használtam volna, akkor símán betettem volna a tepsibe, sütőpapírra.