A csirkehúst kisebb kockára, a banánt karikára vágom. A hagymát felaprítom, a vajban pirítom, majd hozzáadom a húst, a banánt, és fedő nélkül pár percig együtt pirítom tovább. Fűszerezem és megszórom liszttel, majd 1 percig kevergetem és felöntöm a levessel. Félmaroknyi sós mogyorót egy duplakéses aprítóban egy kevés vízzel nagyon finomra aprítok, egészen addig, míg mogyorókrém állagú nem lesz. Ebből 2 evőkanálnyit teszek a levesbe a felaprított újhagymával és a borsóval együtt. Rövid ideig főzöm még és a keményre vert tejszínt belekeverem a levesbe. Tálaláskor egy-egy kanál habot teszek a tetejére és durvára aprított mogyorót szórok rá.
Megjegyzés: a receptet még nagyon régen egy újságból vágtam ki, így az újság nevét sajnos nem tudom. Az eredeti leírás szerint készítettem el. Legközelebb talán nem verem fel a tejszínt, mert elég furcsa volt a habos leves látványa, de az íze egyszerűen fantasztikus.Ha kevesebb lenne benne a borsó, sokkal egzotikusabb íze lenne, mert így a borsó dominál benne.