A kiflik végét levágom és vagy félbe, vagy 3 részre darabolom. Lehetőleg egyenesebb kifliket válasszunk! A közepét egy kisebb késsel kivágom. A sonkát és a sajtot felaprítom, adok hozzá tejfölt, egy kis darab vajat, sót, borsot, fokhagymaport és apróra vágott petrezselymet. Krémesre keverem, majd megtöltöm vele a kifliket.
A tojáshoz tejet keverek, sózom, és megforgatom benne a kifliket. Kicsit hagyom, hogy megszívja magát a tejes tojással, majd zsemlemorzsában megforgatom és bő, forró olajban megsütöm.
Jó feltét lehet egy főzelékhez, de mi most salátával ettük vacsorára.
Olyan szépeket írtál, és olyan jólesik, hogy el se tudom mondani. Nagyon jó érzés, hogy ami nekem hobbi, és nagyon szeretem csinálni, az másnak is ennyi pozitívummal jár. Köszönöm szépen, hogy ezt megírtad.:):)
2010.09.23 08:50
apache
„Szia Alíz!
Hónapok óta az oldaladról merítek öteletet a főzéshez, sütéshez. Még nem volt alkalmam megköszönni ezt a hatalmas segítséget amit ezzel az oldallal nyújtasz. Amely ételeket eddig kipróbáltam egytől egyig mind a család kedvenceivé váltak. Legfőképpen ez a töltött kifli. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, hidegen-melegen is isteni. Hetente egyszer biztos meg kell csinálnom. Arról nem is beszélve,hogy az oldal tökéletes(pedig én ilyen tekintetben nagyon kritikus vagyok). Könnyen kezelhető, színes, a keresésre többfajta lehetőség van, csoportokra vannak bontva az ételek, minden részletre kiterjednek és még ezer pozitívum amiket fel sem lehet sorolni, a képekkel történő bemutatás pedig egyszerűen zseniális!
Alíz, nagyon szépen köszönjük, hogy vagy nekünk!!!!!
Hónapok óta az oldaladról merítek öteletet a főzéshez, sütéshez. Még nem volt alkalmam megköszönni ezt a hatalmas segítséget amit ezzel az oldallal nyújtasz. Amely ételeket eddig kipróbáltam egytől egyig mind a család kedvenceivé váltak. Legfőképpen ez a töltött kifli. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, hidegen-melegen is isteni. Hetente egyszer biztos meg kell csinálnom. Arról nem is beszélve,hogy az oldal tökéletes(pedig én ilyen tekintetben nagyon kritikus vagyok). Könnyen kezelhető, színes, a keresésre többfajta lehetőség van, csoportokra vannak bontva az ételek, minden részletre kiterjednek és még ezer pozitívum amiket fel sem lehet sorolni, a képekkel történő bemutatás pedig egyszerűen zseniális!
Alíz, nagyon szépen köszönjük, hogy vagy nekünk!!!!!
Én vagyok a kezdő háziasszony és anyuka, és ma megcsináltam a töltött kiflit a hagymakrémes krumplival mig Apa elvitte a kisfiamat anyósomhoz!
Óriási sikere volt, a párom teljesen oda volt meg vissza! :)
Persze meséltem az oldaladról, és meg is mutattam neki. Neki is nagyon tetszett, és azt mondta akár mindennap elmennek valahova ha ilyen finom és spéci kajákat főzök mire megjönnek! ;)
Mégegyszer köszönöm a segítséget!
Azt hiszem csak a te oldaladról fogok majd főzni ezután!!!
Én is szoktam hasonlót készíteni bulira kisebb darabokban, de azt nem szoktam panírozni, csak sütőben sütni. Mielőtt feldarabolom, a kiflit kívülről kézzel kicsit bevajazom, úgy finom ropogós lesz a külseje.
Elkészítettem a töltött-rántott kiflit, csak én darált hussal töltöttem meg. Ptrezselymes ujkrumplit adtam mellé. A családnak nagyon ízlett. Köszönöm a jó ötleteket, imádok főzni, cak kitalálni nehéz, hogy mit. Te nagyon sok segítséget adsz a receptjeiddel. Köszönöm
Egyszerű és nagyszerű ötlet! Olyan régen csináltam, hogy már el is felejtettem. Én is örököltem már, mert ugye dédanyáinknak is voltak szuper ötleteik , de valahogy mindig beválik. Apróbb darabokban csináltam már bulikajának is, és a karikákra tűztem egy fél koktélparit meg kígyóubit a fogpiszkálóval. Mindig nagy sikere van. Örülök, hogy felelevenítetted
2010.05.31. 22:07
molnarka
Tetszik a recepted, holnap megcsinálom vacsorára. Majd beszámolok az eredményről.
Kedves Vera!
Olyan szépeket írtál, és olyan jólesik, hogy el se tudom mondani. Nagyon jó érzés, hogy ami nekem hobbi, és nagyon szeretem csinálni, az másnak is ennyi pozitívummal jár. Köszönöm szépen, hogy ezt megírtad.:):)
„Szia Alíz!
Hónapok óta az oldaladról merítek öteletet a főzéshez, sütéshez. Még nem volt alkalmam megköszönni ezt a hatalmas segítséget amit ezzel az oldallal nyújtasz. Amely ételeket eddig kipróbáltam egytől egyig mind a család kedvenceivé váltak. Legfőképpen ez a töltött kifli. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, hidegen-melegen is isteni. Hetente egyszer biztos meg kell csinálnom. Arról nem is beszélve,hogy az oldal tökéletes(pedig én ilyen tekintetben nagyon kritikus vagyok). Könnyen kezelhető, színes, a keresésre többfajta lehetőség van, csoportokra vannak bontva az ételek, minden részletre kiterjednek és még ezer pozitívum amiket fel sem lehet sorolni, a képekkel történő bemutatás pedig egyszerűen zseniális!
Alíz, nagyon szépen köszönjük, hogy vagy nekünk!!!!!
Üdv.: Vera”