A csirkemellet kockára aprítom, a hagymát finomra. Kevés olajon először a hagymát pirítom egy kicsit, majd a csirkehússal együtt fehéredésig. Beleszórom a borsót, ízesítem ételízesítővel, sóval, borssal, majd pici vizet öntök rá, és megpárolom. Zsírjára sütöm, megszórom a liszttel, kevergetem, végül egy kis tejet és főzőtejszínt öntök hozzá. ( Úgy is finom, ha csak tejjel készül, de csak tejszínnel még finomabb. Nekem maradék tejszínem volt, ezért egészítettem ki tejjel.) A végén aprított petrezselymet szórok rá és csak annyi ideig főzöm, míg a mártás besűrűsödik.
Önállóan és körettel is finom, bár utóbbival kiadósabb.
Kedves Marcsi!
Örülök, hogy jól sikerült, és köszönöm szépen a visszajelzést.:)
2011.09.22. 23:07
Marcsi
Szia Aliz. Elkészitettem a zöldborsós ,,sertés" ragut, ugyanis sertés husból készitettem,igaz tovább kellet föznöm a hust de ugyan ugy csináltam ahogy leirtad,de igy is nagyon,nagyon finom volt. Azt mondták a gyermekeim,hogy végre újitottál anya ,,szuper" volt a kaja. a receptet. Laura lányomnak a süteményeid tetszenek azt mondta ha én nem ö mindeképp megcsinálja a neki tetszöt, mert nagyon guszták. .
Nagyon finom ez a recept,en is so nelkul csak vegetaval keszitettem es tejfollel.Kedves Aliz imadom a recepjeidet es azt ahogy megjelenited oket,sok szerencset kivanok neked a tovabbiakban is...
2010.06.11. 21:31
Aliz
Mindenkinek köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy ízlett.:)
2010.06.11. 12:24
Picus
Szia Aliz!
Nagyon jó ez a recept. Én petrezselyem nélkül készítettem. És csak tejszínnel. Sót nem raktam bele, csak étwlízesítőt. De csináltam már ilyet régebben, akkor répát is tettem bele. Úgy is nagyon finom. És rizzel tálaltam. Úgy is nagyon finom:)
Az oldal tetszik:)
2010.06.11. 11:29
erzsoka erdelybol
En is elkeszitettem,finom lett.
2010.06.07. 15:06
Mayo
Elkészült az étel.és igen,az zöldborsótól nagyon finom lett.Én csak tejszínnel készítettem.
Ma ez az ebéd egy kis tarhonyával :D Nagyon finomés nagyon egyszerű! Köszi a receptet!