Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Dobostorta

  Dobostorta

 

Hozzávalók:

A tésztához:

 6 tojás

12 dkg porcukor

12 dkg liszt
3 dkg olvasztott margarin

A krémhez:

4 db tojás

20 dkg porcukor

 20 dkg étcsokoládé

 20 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

2 dkg kakaópor.

 

Tetejére:

15 dkg kristálycukor

 

 A tojások sárgáját a cukor 2/3-ával nagyon habosra keverem, a fehérjét a maradék cukorral habbá verem. A tojássárgájába forgatom óvatosan a fehérjehabot, felváltva a liszttel, végül az olvasztott margarinnal.

Egy sütőpapírra akkora köröket rajzolok egy tányér segítségével, hogy 2 lapot egyszerre tudjak sütni. (Mivel nekem 50 cm széles a tűzhelyem, így a nagy tepsibe 2 db. kb 22. cm-es kör fért el. A kör nagyságától függ, hogy mennyi tésztalapot kapunk. Ha kicsit nagyobb a tepsi, akkor kb. 6 db lesz, ha akkora, mint az enyém, akkor 7-8 db. Ha biztosra akarok menni, hogy könnyen lejöjjön róla a sütőpapír, egy kevés margarinnal megkenem. Egyébként a sütőpapírt soha nem vajazom, de az ilyen vékony piskótalapokat nem mindig könnyű leszedni róla, főleg a gyengébb minőségű papírról. Előmelegített 200 °C-os sütőben megsütöm. (Mivel vékonyak a lapok, nagyon gyorsan sülnek, nem érdemes magára hagyni!)

A krémhez az egész tojásokat a fele porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, miközben nagyon alacsony hőfokra állítom a főzőlapot. Gáztűzhely esetén inkább gőz fölött készíteném, de a kerámialapos tűzhelyen, hacsak nem főzöm túl sokáig, nem csapódik ki belőle a tojás. Nem kell megfőzni, elég, ha csak egy kicsit sűrűsödik és annyira felmelegszik, hogy az ujjam már nehezen viseli a hőt, ha belenyúlok. Kihűtöm. Közben a csokit a micróban megolvasztom. Először csak 1 percre teszem be, ha még nem puhul, még fél percre, addig, míg lágy és keverhető lesz. Így szépen felolvad az egész, miközben kevergetem.

A vajat a maradék porcukorral habosra keverem, hozzáöntöm az olvadt csokit, miközben folyamatosan keverem. Kakaóport is adok hozzá, de ha nagyon magas kakaótartalmú csokit használok, akkor nem biztos, szükség van rá (de ez már ízlés kérdése.) A kihűlt tojáskrémet kanalanként keverem hozzá. Nem baj, ha még egy kicsit langyos (kéz meleg), mert így nem csapódik ki a vaj. Mielőtt összeállítom a tortát, a krémet legalább egy fél órára beteszem a hűtőbe, hogy lehűljön. Érdemes először a krémet elkészíteni!

Hagyok belőle egy keveset a tetejére, majd a lapokat megkenem és egymásra illesztem. Mivel sülés közben deformálódhatnak a körök, így megtöltve, egy éles késsel lehet rajta igazítani. Ráteszem a tetejét, bekenem az oldalát és a tetejét is, majd az oldalát babapiskóta-morzsával megszórom. (Most a reszelő segítségét vettem igénybe, mert azzal könnyen lehetett az oldalához nyomkodni a morzsát, de egy keményebb papírlap is megteszi. Egy üres lapot bevonok karamellel. A cukrot egy száraz lábasba teszem, és nem túl magas hőfokon karamellizálom. Ne legyen sötét, mert még utána is sötétedik, miután levettük a tűzről! Ha szép egyenletesen folyós, és nincsenek benne cukorcsomók, akkor ráöntöm a piskótalap tetejére és egy késsel megpróbálom egyenletesen elkenni. Egy sütőpapírt teszek a piskótalap alá, mert arra nem ragad rá a lefolyt cukor. Egy nagyobb kést végighúzok a vajban és gyorsan feldarabolom cikkekre. Egy ekkora tortát célszerűbb 8 szeletre vágni, de nálunk, mire a tortára kerül a sor, már mindenki tele van, így 12 szeletre vágtam. Így mindenki meg tudta enni a saját szelet tortáját. (11-en voltunk.) A maradék krémből a torta tetejére krémet nyomtam, majd egyenként a tetejére raktam a karamellás tésztadarabokat.

Megjegyzés: mivel a hűtőben állás, főleg ha a szagok ellen védeni szeretnénk fóliával, nem tesz jót a tetejének, ezért előző nap összeállítottam a tortát, lefóliáztam, majd másnap készítettem el a tetejét, és rakosgattam rá a tortára. Így csak rövid ideig kellett a hűtőben tárolni. Nagyon finom ez a vajas krém, pedig a vajas krémeket nem igazán kedvelem, de ezzel a tojáskrémmel és a csokival kimondottan kellemes és finom volt.

 

 

 

13 hozzászólás
Idézet
2011.01.27. 22:22
Aliz

Szia Juditka!
Igen, elég, mert a lapok vékonyak. Nekem is elég volt.:)

Idézet
2011.01.27. 17:25
juditka

szia aliz

azt szeretném kérdezni,hogy a 6--7 tortalaphoz elegendő ez a 6 tojás?

Idézet
2010.10.06. 10:16
Szilvia

Szia Aliz

Szerettem volna elkésziteni a tortát de a krémnél megakadtam.Mindent a leírtak szerint csináltam de a krém folyós volt :(

Mit ronthattam el?

Idézet
2010.08.22. 18:16
Aliz

Dóri!

Nyaraltam, így csak most tudok válaszolni. Szerintem nem túl vajas (azt én se szeretem), mert a tészta és a krém aránya pont megfelelő, így egyáltalán nem tűnik annak.:)

Idézet
2010.08.15. 16:13
Dóri

Szia! nem túl vajkrémes a krém?

Idézet
2010.07.04. 18:16
Aliz

Szbetti!

Megnéztem a tortáidat, nincs vele semmi gond, az a lényeg, hogy finom legyen és az már a képen is látszik, hogy az volt.:)

Idézet
2010.07.02. 06:01
szbetti

Szia!

Nagyon szép lett a dobostortád, nekem a 3. sem sikerült így :)

www.keveremkavarom.blogspot.com

Idézet
2010.06.24. 22:45
Aliz

Szófia!
Köszönöm szépen az ötleteket is és a dícséretet is.:)

Idézet
2010.06.24. 06:57
Szófia

Nagyon jónak tűnik a recept, biztos jobb, mint amit én csináltam, de azért leírom nekem hogy mondta a cukrász barátném: A lapokkal könnyű dolgom volt, azokat ő adta... :-) Sima vaj, porcukor, kakaópor és főzött liszt-tej keverékkel készítettem- úgy is nagyon fini lett-, úgy hogy a kakaóport utoljára tettem bele, de előtte egy kicsit kivettem belőle a díszítéshez, így az égetett cukor alá szép fehér krémrózsák kerültek, mint a cukiban. Az égetett cukor felkenése előtt pedig azt ajánlotta félig vágjam be a piskótát és úgy öntsem rá a forró masszát. Talán így könnyebb volt elvágni. Legközelebb kipróbálom ezt a receptet is, saját sütésű lapokkal talán jobban sikerül elkápráztatni a férjemet a szülinapján. :-) Gratulálok az oldalhoz, szerintem a részletek fényképezésével a legprofibb az egész portálon! Kezdőknek nagyon nagy segítség.

Idézet
2010.06.11. 13:25
Aliz

Kety!

Köszönöm szépen.:) Csak bátran próbáld ki, ha nem is lesz elsőre tökéletes, ízre biztos finom lesz, és minden alkalommal tanulsz valamit, amit a következő alkalmakkor hasznosítani tudsz.. Sok sikert hozzá!:)

Idézet
2010.06.10. 10:40
Kety

Kedves Aliz,

Csak amulok! Annyira ugyes vagy hogy szohoz sem jutok!! Igy hogy elolvastam ezt a receptet es a kepeket is vegigneztem ugy gondolom talan ,TALAN en is megtudom majd csinalni ezt a tortat ;) Mar nagyon reg szerettem volna elkesziteni.. itt az ido  

Minden jot!

K.

Idézet
2010.06.09. 22:10
Aliz

Dati!

Nem bonyolultabb, csak kicsit macerásabb, de gyorsan megy, mert vékony a tészta és szinte addig megsül, míg a másik két kört rákenem a másik papírra.:)

Idézet
2010.06.09. 16:56
Dati

Szia Alíz! Szóhoz nem jutok, annyira jól néz ki ez a torta! Gondoltam rá, hogy megsütném én is egyszer (majd), de rettenet bonyolult dolognak tartottam a lapok sütését. Így képekről nézve talán mégsem... Gratulálok!

Dati

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?