A darált húshoz adom a tojást, a sót, a borsot, az apróra vágott hagymát, a lisztet és jó alaposan összegyúrom. Nagyobb diónyi gombócokat formálok belőle és sós vízben megfőzőm.
Egy lábasban felolvasztom a vajat, megfuttatom benne az apróra vágott chilit és a lisztet, majd belekeverem a kókuszreszeléket. A tűzről lehúzom, és a húsgombócok főzővizéből 2 merőkanálnyival felengedem, miközben kevergetem, nehogy csomós legyen. Ízesítem sóval és cukorral. Én egy evőkanálnyi cukrot tettem hozzá, mert kicsit csípősebb lett, mint szerettem volna. Még öntök hozzá annyi tejet, hogy mártás sűrűségű legyen. Belerakom a húsgombócokat és 1-2 percig együtt főzőm. Rizzsel tálalom.
Megjegyzés: kísérleteztem az ízekkel, és sikerült az, amit szerettem volna. A lényeg, hogy érezni lehessen a kókusz ízét, legyen csípős, sós és édes egyszerre. Hárman teszteltük és mindenkinek ízlett. Talán egyszerűbb chili porral készíteni, amit a végén adnék hozzá.