A lisztbe belekeverem a sütőport és a mikróban megolvasztott vajat hozzáöntöm. A tejet elkeverem a tojással, a sóval, a cukorral, és ezt is lassan a liszthez öntöm, miközben sima, csomómentes tésztává keverem.
Teflon serpenyőbe egy pici olajat teszek és egyszerre 3 db kis palacsintát sütök kicsit alacsonyabb hőmérsékleten, mert jóval vastagabb lesz, a sima palacsintánál. Amikor szépen feljön, megfordítom.
Az első változatot csak vajjal megkentem és juharsziruppal öntöttem le.
A második változat eperrel készült, de bármilyen gyümölccsel jó. Az eperszemeket felszeletelem, és amikor a masszát a palacsintasütőbe öntöm, gyorsan kirakom eperszeletekkel és megszórom egy kevés cukorral. Megfordítom, és csak addig sütöm, míg a cukor egy kicsit karamellizálódik. 2-3 db után már tapasztalni fogjuk, hogy mennyi idő kell, hogy ne égjen meg. Néhányat egymásra rakok és egy kis tejszínhabbal díszítve tálalom. Banánkarikákkal is nagyon finom.