A burgonyát meghámozom és sós vízben megfőzőm. Leszűröm, hagyom, hogy megszikkadjon, és még forrón összetöröm. Hozzáadom a vajat, a sót, az őrölt szerecsendiót és a tojást. Összekeverem és hagyom teljesen kihűlni. Ezután keverem csak hozzá a lisztet.
A füstölt sajtot dobókoca nagyságúra feldarabolom és minden gombóc közepébe teszek egyet. A szokásos módom bepanírozom. Lisztben, felvert sós tojásban és zsemlemorzsában megforgatom, és bő, forró olajban megsütöm.
Már régen irtam kommentárt a nálad talált receptekhez ,amit mindig szivesen böngészek.
Mindig sikerül olyat találnom amit könnyen s nem utolsósorban hamar el tudok késziteni .
Remekül sikerült a rántott kifli s a sajtos -rántott burgonyagombóc.Most is csak ennyit tudok mondani neked :köszönöm hogy vagy nekünk ,s általad a receptjeid .További sok sikert kivánok s hűségesen követünk téged ,utmutatásaidat .Szia
2010.07.15. 19:48
Aliz
Aemy!
Köszönöm szépen.:) Természetesen kihagyhatod belőle, jó lesz szerecsendió nélkül is.:)
Kedves Tünde!
Nagyon kedves vagy, köszönöm szépen.:)