Készítek egy linzertésztát. A lisztbe keverem a porcukrot, a sót és a sütőport, elmorzsolom benne gyorsan a hideg margarint, és egy tojással együtt összegyúrom. (Jobb géppel keverni, mert így nem melegszik fel a tészta a kezünktől!) Beteszem a hűtőbe egy fél órára, majd lisztezett deszkán kinyújtom és kiszaggatom virágformájú szaggatóval. Megkenem lekvárral, félbehajtom, majd 2-2 fél darabot összeillesztek a képek szerint, és 2- rétegű muffinpapírba teszem. (Én megkentem tojással, de jobb lett volna kenés nélkül, ugyanis a tojástól nem maradt fehér a tészta és így nem volt olyan éles a kontúr a tészta és a lekvár között.)
Megjegyzés: egy alap linzertésztát készítettem, de bármilyen jó hozzá, mint pl. a diós.
Köszönöm a visszajelzést. A linzerféléket egyébként sem árt a hűtőben tartani a felhasználásig.:)
2010.08.13. 12:41
Nóri
Szia Alíz! Ahogy írtam, elkészítettem ezt a sütit. Nagyon finom volt, és hamar elfogyott :) De kicsit nehezebb volt elkészíteni, mint ahogy képzeltem. A tésztával nehéz volt dolgozni. Amikor még jó hideg volt könnyen lehetett nyújtani, szaggatni, meg formázni. De elkezdett a kezeim miatt melegedni, amikor újra összegyúrtam a maradékot, hogy újra kinyújhassam, és amikor szagadtam hiába volt jó lisztes a deszka (nekeme szilikonos van) teljesen leragadt, és nem tudtam sehogy felszedni, mert "elkenődött". Ezért azt csináltam, hogy minden újraösszegyúrás után a tészta gombócot beraktam a fagyasztóba, hogy néhány perc alatt ismét elég szilárd legyen a nyújtáshoz és szaggatáshoz.. És így már könnyebben ment a dolog. Még egyszer köszönöm ezt a receptet! :)
Nóri!
Köszönöm a visszajelzést. A linzerféléket egyébként sem árt a hűtőben tartani a felhasználásig.:)