Az eidami sajtot egy nylon zacskóba teszem és forrásban lévő vízbe helyezem. Elzárom alatta a tűzhelyet és hagyom puhulni.
Közben elkészítem a krémeket. A főtt tojásokat villával összetöröm, majd hozzákeverem a fűszereket és a puha vajat.
A kockasajtot összekeverem a puha vajjal és az apróra vágott hagymával. Ha kell, sózom.
A megpuhult sajtot kétfelé osztom és egyenként sütőpapír között kinyújtom.Ha a sütőpapírt egy kicsit beolajozom, nem ragad rá. Kb. 30-40 cm hosszúra és arasznyi szélesre nyújtom. Az egyik hosszanti szélére teszem a tojáskrém felét, a többi részre a sajtkrém felét egyenletesen elkenem. Ezt a sajtos részt beborítom sonkával.(Célszerűbb szögletes sonkát használni, de csak ez volt itthon.) A tojáskrémes szélén kezdem a feltekerést. Ezután jó szorosan folpack fóliába teszem, majd a hozzávalók másik feléből elkészítem a másik rudat, és a hűtőszekrényben jól lehűtöm. Kell egy nap, hogy jól összeérjenek az ízek. Szépen lehet szeletelni. Én szendvicseket díszítettem vele.
Köszönöm szépen a visszajelzést. A hagymát ki lehet hagyni, de akkor legalább snidlinget vagy valamilyen fűszert célszerű a sajthoz keverni, hogy legyen valamilyen íze, vagy legalább ízesített, fűszerezett kockasajtot használni hozzá.:)
2011.01.07. 15:13
Hullocsillag
Csodalkozom,hogy ennel a receptnel meg nem igazan irtak velemenyt olyanok akik mar ki is probaltak. Nekem egybol felkeltette a kivancsissagom. Nemreg volt is alkalmam kiprobalni. Szilveszterkor hidegtalakat kellett keszitsek es orommel mondhatom tobb receptet valsztottam ki Aliz nagyszeru "konyhajabol". Ez volt az egyik,tokeletes lett,gyonyoru,pont olyan mint a kepen es az ize nagyszeru volt,viszont legkozelebb azt hiszem ha ujra kesziteni fogom kihagyom a hagymat,de igy is finom volt. Koszonom hogy megosztottad velunk.
2010.07.05. 12:16
Szikra
Szia Alíz!
Nagyon jól néznek ki a tekercsek, azt hiszem ma én is megcsinálom:) Köszönöm a receptet:)
2010.07.04. 21:43
Dati
Kedves Alíz! sacc/kb mennyi idő, amíg a sajt megpuhul? nagyon-nagyon finomat csináltál!!!
Hullócsillag!
Köszönöm szépen a visszajelzést. A hagymát ki lehet hagyni, de akkor legalább snidlinget vagy valamilyen fűszert célszerű a sajthoz keverni, hogy legyen valamilyen íze, vagy legalább ízesített, fűszerezett kockasajtot használni hozzá.:)