A májat ujjnyi csíkokra darabolom. A hagymát felaprítom, kevés olajon elkezdem pirítani, majd hozzáadom a felkarikázott zöldpaprikát. (Ha van, 1 héja nélküli, felkockázott paradicsomot is teszek hozzá, de most éppen nem volt.) Lehúzom a tűzről, beleszórom a pirospaprikát, elkeverem és a májat hozzáadva kicsit kevergetem. Kevés vizet öntök alá és magasabb hőmérsékleten időnként megkeverve megfőzöm. Ha elfogyna alóla a leve, egy kis vízzel pótolom. Csak addig főzöm, míg a kivett, kettévágott mintadarabból nem folyik a rózsaszínű lé. Ekkor Ízvarázs ételízesítőt keverek hozzá, de csak óvatosan, mert sós. Így külön sót egyáltalán nem adok hozzá. Gyorsan elkeverem és már kész is.
Megjegyzés: a Maggie Húsvarázs után az Ízvarázs is nagy felfedezés. Az utóbbi a magyaros ízével nagyon feldobja az ehhez hasonló ételeket. Más fűszert nem is adok hozzá, csak egy kis pirospaprikát. Mivel nagyon sós mindkét ételízesítő, ezért óvatosan kell vele bánni. A májat rövid ideig főzöm és inkább magasabb hőmérsékleten, mivel a hosszú, lassú főzés alatt megkeményedik, főleg, ha túlfőzöm. A sót, illetve az Ízvarázst is csak az főzés végén adom hozzá pont emiatt.
szeretem a májat, /csirkemáj,kacsamáj,sertésmáj,stb./ mindegyiket!
a sertés-marhamájat , én füstölt szalonnával indítom! őrölt bors,majoranna elkerülhetetlen!
2010.08.03. 12:27
Aliz
Szia Kerianyu!
Majoránnát szoktam használni a májhoz is, de az ennyire magyaros, pörköltes ízű ételeknél nem. Ha majoránnát használok, akkor annyit, hogy az domináljon. Az Ízvarázs ételízesítő olyan jó magyaros ízt ad neki, hogy nem hiányzik hozzá más, szerintem.:)
Kedves Jani!
Igazad van, hogy a majoránna jól megy a májhoz, de most csak Ízvarázst használtam, így inkább pörköltes íze lett, és nagyon finom.:)