Narancsos-túrós zsömle
Hozzávalók:
5 db zsömle
Töltelékhez:
25 dkg túró
1 narancs reszelt héja
1 narancs leve
1-2 evőkanál tejföl
csipetnyi só
Az öntethez:
2 dl 100 %-os narancslé
2 dl tej
méz
5 kanál narancslekvár
Tetejére:
2 dl tejföl
cukor
fahéj
Ráma margarin
A narancslevet és a tejet összekeverem és ízlés szerint mézzel édesítem. (Mi kicsit édesebben szeretjük az átlagnál, ezért nem írok pontos mennyiséget.)
A túróhoz adom a sót, a reszelt narancshéjat, kinyomott narancslevet, a tejfölt és ízlés szerint cukrot. Ha a túró nagyon darabos, rúd mixerrel krémesítem.
Egy tűzálló tálat vastagon kikenek margarinnal. A zsömlék tetejét levágom, a belsejét kiszedem, belemártom a narancsos tejbe és a kivajazott edénybe rakom. Mindegyik zsömlébe teszek egy kanál narancslekvárt és megtöltöm a túróval. Ráteszem a tejbe mártott zsömletetőket is.
A tejfölt ízlés szerint cukorral és fahéjjal keverem össze és bevonom vele a zsömlék tetejét. A sütőben megsütöm. (Nem kell sokáig sütni, ne legyen olyan , mint az enyém, mert nekem sikerült egy kissé túlsütnöm.)
|
Böbe!
Örülök, hogy ízlett és köszönöm a visszajelzést.:)