Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon megfuttatom. A kockára vágott tököt is hozzáadom, és pár percig együtt pirítom. Felöntöm 1 liter vízzel, beledobom a két leveskockát, a kaprot, és lefedve 10 percig főzöm.
A tejfölbe borsot, sót, Worcestes szószt keverek, és a leveshez öntöm. Pár perc múlva mixelő rúddal turmixolom. A tejszínt összekeverem a tojássárgájával és a leveshez öntöm, de már nem teszem vissza a tűzre.
Kisebb kockákra vágott, vajon megpirított tökdarabkákkal és fokhagymás pirítóssal tálalom. (A tök a vajon történő pirításkor kissé karamellizálódik és enyhén édeskés ízt kap, amitől finom lesz.)
Megjegyzés: nekem csak szárított kaprom volt itthon, ezért főztem bele a levesbe. Ha van friss kapor, azt elég tálaláskor a leves tetejére szórni, így a friss kapor íze jobban érvényesül. (Én nem nagyon szeretem a kapor ízét, de így belefőzve a szárított kaprot, kellemesen fűszerezte a levest.)
Erzsóka!
Egyszer úgy is ki fogom próbálni.Köszi.:)
2010.09.07. 21:14
erzsoka erdelybol
Szia Aliz!Elkeszitettem ezt a levest,de nem kremnek,hanem a tok felet kockara vagtam,masik felet megpiritottam,es fustolt hust foztem bele.Meg a nagymamamtol tanultam.A fustolt hus nagyon jo izt ad.
Erzsóka!
Egyszer úgy is ki fogom próbálni.Köszi.:)