A hagymát és a bazsalikomot apróra vágom, a zsemlét vízben megáztatom és kinyomkodom. A húshoz keverem a zsemlét, a tojást, hagymát, a bazsalikomot, majd sózom és borsozom. Alaposan összegyúrom, összekeverem. A paradicsomot és a sajtot nagyjából egyforma kis darabokra vágom, és a masszába keverem. (A paradicsom kocsonyás, magos részét kikaparom.) Pogácsákat formázok a masszából, miközben a sajtdarabkákat kicsit a közepe felé nyomkodom. Zsemlemorzsában megforgatom, és bő olajban megsütöm. Papírtörlőn leitatom róla a felesleges olajat.
Megjegyzés: kb. 10 db lett belőle. A bazsalikommal nem kell spórolni, mert akkor lesz finom, ha érezni is lehet az ízét. Szárítottal sem lehet rossz. Eredetileg krumplit és paradicsomszószt terveztem hozzá, végül friss paradicsomsalátát készítettem.
Kipróbáltam a hétvégén és nagyon finom lett. A férjem azt mondta, hogy a sima fasírtot már unja és ez nagyon ízlett neki.
2010.10.10. 22:59
Aliz
Erzsóka!
Köszönöm szépen a visszajelzést.:)
2010.10.10. 16:14
erzsoka erdelybol
Szia Aliz.Elkeszitettem en is, jo lett.Szaritott bazsalikommal is nagyon finom es hasabburgonyaval talaltam.
2010.09.22. 09:27
Aliz
Mercurius!
Örülök, hogy tetszik, tényleg elbír még több bazsalikomot is. Ki is javítom 10-re a receptben. Én elsőre nem akartam nagyon eltúlozni, mert ezt próbának szántam.
viszont a bazslikomot tényleg nem szabad spórolni. Én kapásból 10 levelet tettem bele, de még így is kellett mellétennem mert egyáltalán nem jött át az íze.
Jennifer!
Örülök, hogy ízlett.:)