A szokásos módon palacsintát sütök. A töltelék hozzávalóit összekeverem, cukrot vagy édesítőt ízlés szerint teszek hozzá. A palacsintákat megtöltöm, feltekerem. Kivajazok egy nagyobb pie formát vagy egy nagyobb kerek tűzálló tálat és a palacsintákat csigavonalban belerakom úgy, hogy a palacsintakörök között legyen egy kis hely az öntetnek.
Az öntethez a tojásokat összekeverem a tejjel és annyi lisztet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Ízesítem egy csipetnyi sóval, ízlés szerint cukorral és vaníliával. A két tojásfehérjét habbá verem, lazán beleforgatom a masszába és a palacsintára öntöm. Előmelegített, 180 °C-os sütőben tűpróbáig sütöm. A teteje előbb pirult meg, mint ahogy elkészül, ezért ha már úgy néz ki, hogy elkészült, de a fogpiszkálóra még ragad a massza, akkor alufóliával letakarom. (Nem néztem az órát, de 40 percig biztos sütöttem.)
Megjegyzés: volt egy fél üveg bontott meggybefőtt a hűtőben, csak azért került bele, de nélküle is finom.
Köszönöm szépen, remélem még sok kedvet kapsz a receptektől és sokat kipróbálsz.:) Sok sikert hozzá!:)
2010.10.28. 20:25
Rékuf
Isteni volt.Köszönöm szépen, az összes recepted nagyon tetszik.A képek meghozzák a kedvet a sütéshez, mégha némelyik nehezebb is .Köszönöm mégegyszer!Imádom a receptjeid.Üdv.
Rékuf!
Köszönöm szépen, remélem még sok kedvet kapsz a receptektől és sokat kipróbálsz.:) Sok sikert hozzá!:)