Egy akkora kis tepsit, amekkorába pont elférnek a kenyérszeletek, sütőpapírral kibélelek (vagy vajjal kikenem) és a toastkenyér szeleteket belefektetem. Befedem akkora sajtszeletekkel, amekkora a kenyér. (Én 3 féle sajtot tettem rá, mert egyikből sem volt akkora darab itthon, hogy elég lett volna, de ez így még jobb is volt.)
A tejet összekeverem a tojásokkal és a fűszerekkel, valamint a reszelt sajttal. Ráöntöm a kenyerekre és 180 °C-os sütőben addig sütöm, míg a tetején szépen megpirul a sajt. Ezalatt a tojásos tejet beszívja a kenyér és meg is sül.
Megjegyzés: kettőnknek készítettem egy hétköznapi gyors vacsorára, és úgy gondoltam, hogy fejenként 3 szelet kenyér elég lesz, de annyira laktató volt, hogy maradt is belőle, Gina kutyus nagy örömére. Ha reggelire készítem, személyenként 2 kenyér bőven elég lesz.
Kriszta!
Nagyon örülök, hogy ízlett.:)