Egy lapos tűzálló tálat (pie formát), ami befér a mikróba, kivajazok. A kalácsot vagy a kuglófot vékonyan felszeletelem és szorosan egymás mellé rakom, és a tetejét megvajazom. Rászórom az előzőleg beáztatott mazsola nagyobb részét és a kandírozott narancshéjat. Őrölt fahéjjal és egy kevés szerecsendióval meghintem, befedem a maradék kalácsszeletekkel, megvajazom, és rászórom a maradék mazsolát. A tejet és a tejszínt felforrósítom a mikróban, közben a tojásokat a cukorral alaposan összekeverem , reszelt citromhéjjal ízesítem, és a forró tejhez öntöm. Habverővel simára dolgozom, és a kalácsra merem egy merőkanállal úgy, hogy mindenhová jusson. Legalább 10 percig állni hagyom, hogy jól megszívja magát a kalács. A tetejére barnacukrot szórok és beteszem a mikróba. 70 %-on sütöm kb. 15 percig. Ezalatt a tejszínes tejtől megduzzadt kalács egy kicsit megszilárdul, mégis krémszerű marad. Kiskanállal tálalom. Megjegyzés: ezt akár héja nélküli fehérkenyérből is el lehet készíteni, de kalácsból vagy kuglófból az igazi. Én egy maradék ¾ kuglófból készítettem, ami mazsolás és citromhéj ízű volt. A fahéjjal és a szerecsendióval keveredve fantasztikusan finom lett. Kb. 6 főre elég ez a mennyiség. Ha sima kalácsból készítem, akkor reszelt citromhéjat is teszek a tejbe.
azt hiszem mosze is olyan lesz!majd beszámolok rola!t leugrok a boltba és megveszem a hozzávalokat!gusztán néz ki,remélem az i