A margarint a liszttel összemorzsolom, hozzáadom a tejfölt és a tojások sárgáját, a cukrot és a csipetnyi sót. Gyorsan összedolgozom és beteszem a hűtőbe pihenni, míg elkészítem a tölteléket. A tejet felforrósítom a csokoládéval együtt. Egy kis lábasban a cukrot összekeverem a liszttel, a tojások sárgájával, hozzáöntöm a csokis tejet és sűrűre főzöm. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd belekeverem a csokis masszát. Nem kell megvárni míg kihűl. Egy kb. 30-22 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek. A tésztát elfelezem (alulra kicsit nagyobb rész kerüljön!), kinyújtom és a sodrófára tekerve a tepsibe terítem. Belenyomkodom, beleöntöm a csokis masszát, majd a tetejére helyezem a másik kinyújtott lapot. Tetejét cukros tejjel megkenem, villával megszurkálom és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. (Kb. 30 percig sütöttem. Először felpúposodott a teteje sülés közben, mert elfelejtettem megszurkálni, de szép sima lett mire kihűlt.
Nagyon finom sütemény!Csak a magam nevében szerintem nem vékony a tészta legalább több benne a csokoládés töltelék.Köszönjük ezt a receptet!
2013.05.28. 13:28
Aliz
Szia Mimi!
Pedig a tészta jó. Inkább arra panaszkodnak, hogy nem elég vastag, lehet kicsit növelni a mennyiséget, vagy kisebb tepsiben sütni.:)
2013.05.18. 14:16
mimi0877
Szia Aliz!
Most készül ez a finomság,a krém már kész,nagyobb adagot készitettem belőle,mert én kevesellem Mondjuk mire kész lesz nem igazán lesz köze ehhez a recepthez,mert elbizonytalanitottak a hozzászólások tészta ügyben,ugyhogy én egy másik tésztával próbálkozom.
2013.01.12. 08:36
Nbanita
Nagy sikere volt a Családban, köszönjük a receptet!
2011.02.10. 11:45
Aliz
Szia Anita!
A tésztát be kell tenni a hűtőbe, mielőtt felhasználod. Ahogy a képeken is látszik, az alsó lapot belenyomkodtam, a felsőt nyújtottam, ami elég szilárd volt. Sütőpapírt használok minden sütihez, így nem tud beleragadni. Ha jól megsül, akkor nem szabad ragadnia. Lehet, hogy nem sült meg eléggé. A krém olyan piskóta állagú és jó habos, mire megsül, az is megszilárdul egy kicsit a benne lévő tojástól. Nekem nem voltak hasonló gondjaim. (Talán még a tojás nagysága is számít, mert én nagy piaci tojásokat használok, kicsiből talán nem olyan hatékony.) Ha még ezek után lesz hozzá kedved újra, akkor próbáld meg kicsit több liszttel a tésztát, és jól lehűtve, a csokihoz meg 2 evőkanál lisztet. Én púposan mértem.:)
Szia Aliz!Sajnos most volt idöm böngészni a sütemény receptek között és megakadt a szemem a te csokis pitéden nagyon gusztának találtam és ma meg is probáltam megsütni.Mindent az elöirás szerint csináltam de sajnos a tészta annyira laza lett hogy leragadt a krém meg nagyon hig maradt pedig a csokis masszát elég sürüre föztem.Valamit rosszul csináltam?Remélem azért jo lesz ha van valami tanácsod hogy mit ronthattam el azt megköszöném mert nagyon guszta a sütit szeretném még megcsinálni.Köszi Anita.
2010.11.15. 22:18
Aliz
Kiseszter!
Örülök, hogy ízlett, és köszönöm szépen a visszajelzést.:)
Ez a süti amilyen egyszerű, annyira finom és még mutatós is. A tésztával kicsit ügyeskednem kellett, két folpack-réteg között nyújtottam ki, a lágysága miatt, és a krémbe is "csaltam" fél csomag pudingport, hogy keményebb legyen. Egy este alatt eltűnt az egész tepsi, a népszerűségre való tekintettel legközelebb dupla adagot, a nagyobb tepsiben kell majd készítenem. :) Köszönet a receptért! Üdv:Eszter
2010.10.27. 15:39
Aliz
Annidoki!
Köszönöm a visszajelzést, akkor az ideális talán egy 20-25 % lenne.:) Talán valaki így is kipróbálja. Én is szívesen kisérleteznék még vele (bár nekem ez az arány pont megfelelt), de abból nem lesz új recept az oldalon.:):)
Ez borzasztóan finom sütemény! Köszönöm a receptet!
Okulva a fenti hozzászólásokból, én 1,5-szeres tésztamennyiséget készítettem, így egy kicsit vastagabb lett a tésztája, mint a képen látható, és irtózat finom lett!!!!
2010.10.15. 13:27
Dóra
Kedves Alíz!
Nekem is nagyon lapos lett, ugyanakkora tepsit használtam, mint te. Ízre egyébként nagyon fini, csak magasabbat vártam, nem értem neked miért lett sokkal magasabb?!
üdv: Dóra
Válasz:
Kedves Dóra!
Mivel már más is írta, így elgondolkodtam azon, hogy mi lehet a probléma. Mivel ezt a sütit az hévízi konyhámban sütöttem, így most nem tudom leellenőrizni a tepsi méretét, emlékezetből A/4-es méretűre saccoltam a tepsit. (Az a fajta, amiből 3 db van egymásban, abból a legnagyobbat használtam.) Elképzelhető, hogy valamennyivel kisebb lehetett, de annyivan nem, hogy sokkal laposabb legyen a végeredmény. A tészta hozzávalóit pontosan a leírtak szerint vettem.:)
A csokis pitével kapcsolatban lenne kérdésem.Milyen csokoládét használtál,vagy melyiket javasolnád?
Válaszod előre is köszönöm!
Válasz:
Kedves Éva!
A legtöbb sütihez a Lidlben veszem a csokit, mert ott az olcsóbb fajta keserűcsoki is egész jó minőségű. Az 50-70 %-os csokikat csak ritkán használom, az ehhez hasonló sütikhez jó az olcsóbb is. Nem főzőcsokit, hanem táblás keserűcsokit veszek (kb. 130 Ft/10 dkg).:)
Nem tettem bele sütőport. Lehet, hogy egy kis eltérés volt a 2 tepsi nagysága közütt, és így a tiédet vékonyabbra kellett nyújtani. Másra nem tudok gondolni.
Köszönöm szépen.:) Ehhez keserűcsokit használtam, amit a Lidlben vettem, az olcsóbb fajtából. Nem tudom a nevét. 120-130 Ft körül van egy 10 dkg-os tábla..)
2010.10.13. 18:19
Orbán Erika
Kedves Alíz!
Megsütöttem ezt a pitét, de a tészta olyan lapos maradt, a Te képeiden sokkal vastagabbnak tűnik a tészta.
Kérdésem, hogy sütőpor nem kell a tésztába? Egyébként a gyerkőceimnek nagyon ízlett.
Nagyon jol nez ki ez a suti,regebb probaltam egy ilyesmit de akkor valamiert nem sikerult,de most biztos,hogy jo lesz,le van fotozva szepen,lepesrol lepesre.Kedves Aliz,erzodik receptjeid leirasanal es a fotokon is,hogy milyen szeretettel keszited es mindig azon vagy,hogy mi akik olvassuk megertsuk a receptet elejetol a vegeig,te egy nagyon aranyos es lelekben is szep ember vagy.Udvozollek:Anita...
2010.10.10. 22:05
Ági
Ez nagyon fincsi lehet. A krémbe mennyi cukor kell?
2010.10.10. 21:35
Margó
Nagyon jól néz ki. A lányaim imádni fogják! :-))Köszönöm!
Kedves Bebe!
Köszönöm szépen a visszajelzést.:)