A sárgarépát felaprítom, és kevés olajon megfuttatom. Rászórok egy evőkanál cukrot, és addig pirítom, míg a sárgarépa és a cukor kicsit karamellizálódik. Rászórom a zöldborsót és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízesítem sóval, ételízesítővel és lefedve megfőzöm. Az étkezési keményítőt egy kevés tjeben elkeverem, és a leveshez öntöm. Egy merülőmixerrel pépesítem. (Én egy szűrővel kiszűrtem belőle a héjdarabokat, de akit nem zavar, az benne is hagyhatja.) Annyi tejet öntök még hozzá, hogy krémleves állagú legyen. Még egyszer felforralom, és még ízesítem, ha szükséges. Pirított zsemlekockával tálalom.
Szia Aliz.En is elkeszitettem,de nem kremlevesnek,egeszben hagytam a zoldsegeket es zoldpetrezselyemmel izesitettem,fincsi.
Biztos úgy is finom lehetett. Köszi a visszajelzést.:)