A fél csirkemelleket 3-3 szeletre vágom és gyengén megsózom. A sonkát felaprítom, hozzáöntöm a tejszínt, a tejet, borssal fűszerezem és pépesre keverem. Egy kisebb hőálló tálat kivajazok, a hússzeleteket burgonyapüré porban megforgatom és a kivajazott edénybe fektetem. Bevonom a sonkás tejszínnel és fóliával lefedve 200 °C-os sütőben megsütöm.
Megjegyzés: amikor elkészítettem nem számoltam azzal, hogy a burgonyapüré por nagyon felszívja a tejszínben lévő nedvességet. Így se lett nagyon száraz, de a receptben már írtam hozzá 1 dl tejet is, amitől még szaftosabb lesz ez az étel. Nekünk nagyon ízlett.
Köszi Aliz közben már megtaláltm és elkészítettem!nagyon finom lett!KÖSZÖNÖM HOGY VAN EZ AZ OLDAL!NAGYSZERŰ VAGY!CSAK ÍGY TOVÁBB!!
2010.10.30. 14:09
Era
Szia Aliz.
Németországban élek,de a magyar ízek megszállottja vagyok,családom nagy örömére.Nagyon örülök,hogy
rátaláltam az oldaladra,már nagyon sok finomságot kipróbáltam es mind tényleg nagyon finom volz.Ma ebédre pl,a sonkás tejszines csirkemellet csináltam,de amikor nekikezdtem,észrevettem,hogy nincs itthon burgonyapüréporom.Ezért a húsokat Fokhagymakrémleves porba fogattam,a továbbiakban ugy csináltam ahogy a receptet irtad.Hmmmm.... Mindenkinek ajánlom,hogy próbálja ki.
Válasz:
Köszönöm szépen a visszajelzést.:) Ha nincs más, akár lisztbe is lehet forgatni a húst, de ez a fokhagymás levespor csak javíthatott rajta.:)
2010.10.27. 09:53
Aliz
Böbike!
A köretet már 1 éve feltettem, csak ez maradt ilyen sokáig a gépemben. Tésztás zöldborsó néven van fent és nagyon finom.:)
2010.10.26. 22:14
böbike
Szia!!!!!!!!!!Nagyon szeretném a köret receptjét is elkérni!!NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!
Böbike!
Én is köszönöm szépen.:)