A lisztet a tojással és a tejjel palacsintatésztává keverem. A főtt burgonyát a sajtreszelőn lereszelem, vagy még melegen összetöröm, a palacsintatésztához keverem és sózom. Jó sűrű állagú lesz. A palacsintasütőt kiolajozom és megsütöm a kissé vastag palacsintákat. A sajtot a sonkával és a tejföllel összekeverem, sózom, ha szükséges, és borsozom. A palacsintákat ezzel a töltelékkel kenem meg, egymásra rakom, de a legfelső palacsintára csak reszelt sajt kerül. Tálalás előtt beteszem a forró sütőbe, de csak annyi időre, hogy a sajt a tetején egy kicsit megpiruljon, és a palacsintatorony átmelegedjen. Megjegyzés: amilyen egyszerű étel, annyira finom. Nekünk nagyon ízlett. Maradt egy kevés belőle, és másnap is pont olyan finom volt a mikróban megmelegítve, mint frissen.
Megint egy jó laktató étel. Nagyon guszta.Ma elkészitem. Üdv Márti.
2010.10.30. 10:42
Timi
Egyszerű, de nagyszerű! Még sosem hallottam krumplis palacsintáról! Szeretném megjegyezni, hogy a leírásban nem szerepel, hogy a reszelt krumplit belekevered a tésztába. A fázisfotók alapján persze egyértelmű, csak gondoltam szólok.
Köszi Kriszta, hogy újra megírtad, legalább újra eszembe juttattad ezt a jó kis ételt. Én is is elkészítem újra.
Üdv. Aliz