2 db leveskockából készítek húslevest. (Ha van maradék üres húsleves, az még jobb.) A joghurtban simára keverem a lisztet, és öntök hozzá egy kis forró levest, mielőtt a többihez öntöm. A tojásokat sóval és őrölt chilivel ízesítem, és annyi reszelt sajttal és liszttel keverem össze, hogy lágyabb gombócokat tudjak formálni belőle. Lisztből csak 2-3 kanállal teszek a tojásba, sajtból lényegesen többet. Ha a leves felforrt, beleteszem a kisebb diónyi nagyságú gombócokat, és lassan megfőzöm. Egyet kettévágok, hogy lássam megfőtt-e. Nagyon gyorsan elkészül. Megjegyzés: a receptet a kolléganőmtől kaptam. Legközelebb egy kicsit változtatok a sorrenden, először főzöm meg a gombócokat és csak az utolsó pár percben habarom be a joghurttal, hogy ne legyen szemcsés a hosszabb főzés alatt, bár ez az ízén nem változtat semmi. Amilyen gyorsan elkészül, olyan finom. 3-4 főre elég ez a mennyiség.
Ez a gombóc majdnem olyan, mint amit én is szoktam, de én a tojásfehérjét habbá verve teszem bele... :) de így is fincsi lehet :D