Készítek egy gyors piskótát. A tojások fehérjét kemény habbá verem. Amikor keményedik a hab, egyenként adagolom hozzá a cukrot. Ezután lazán belekeverem a tojások sárgáját és a lisztet. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsiben, 180 °C-os sütőben megsütöm. Még melegen felcsavarom.
A krémhez feketekávét főzök és beleöntöm a rumot. (Én rumaromát kevertem hozzá a gépkocsival érkezett vendégek miatt.) A kávét összekeverem a kekszmorzsával és hagyom hűlni. Közben a puha margarint a porcukorral habosra keverem, majd egy púpos evőkanál cukrozatlan kakaóport is adok hozzá. (Ezt célszerűbb a kekszmorzsával összekeverni, de ez csak később jutott az eszembe.) A habos vajhoz adagolom a kekszes masszát és krémmé keverem. Vigyázni kell, mert ha túlkeverem szemcsés lesz. Ebben az esetben egy rúdmixerrel lehet a krémet újra simává varázsolni. A krémet a piskótalapra kenem és feltekerem. Alaposan lehűtöm a hűtőszekrényben. Tetejét csokival vonom be. Ehhez egy tálkába öntöm a tejszínt, amit a mikróban felforralok, és ebbe tördelem a csokit, amit kevergetve felolvasztok. Ha szükséges, még fél percre beteszem a mikróba. Ezzel bevonom a roládot.
Megjegyzés: ebben a krémben a kávés keksz helyettesíti a főzött krémeknél megszokott pudingos vagy lisztes főzött részt. Szerintem nagyon finom és kiadós.
Kedves Márta!
Nagyon szépen köszönöm.:)