|
Paradicsomos burgonya-krémleves
Hozzávalók:
0,5 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál paradicsompüré
2 db húsleves kocka
só, pirospaprika
olaj
1 dl tejföl
petrezselyem
cukor
A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, ráteszem a paradicsompürét és azzal együtt pirítom 1 percig. Meghintem pirospaprikával, felöntöm 1,5 l vízzel, és beledobom a húsleves kockákat A tisztított, kockára vágott burgonyát is beleteszem, és puhára főzöm. A végén a tejfölt összekeverem egy kevés levessel, majd a többihez öntöm. Egy rúdmixerrel pépesítem. (Egy kevés cukorral szelídítettem a paradicsompüré és a tejföl savanykás ízét.)
Tálaláskor pirított kenyérkockát (most éppen levesgyöngyöt) kínálok hozzá és megszórom aprított petrezselyemmel.
| |
Tegnap ebédre elkészítettem, és nagyon finom lett. Én egy picit több paradicsompürét tettem bele mint 2 evőkanál, de nem rontotta el ;) Köszönöm ezt a csodás receptet :)
Ani