| 
    
Paradicsomos burgonya-krémleves 
  
Hozzávalók: 
0,5 kg burgonya 
1 nagy fej vöröshagyma 
2 evőkanál paradicsompüré 
2 db húsleves kocka 
só, pirospaprika 
olaj 
1 dl tejföl 
petrezselyem 
cukor 
 A finomra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, ráteszem a paradicsompürét és azzal együtt pirítom 1 percig. Meghintem pirospaprikával, felöntöm 1,5 l vízzel, és beledobom a húsleves kockákat A tisztított, kockára vágott burgonyát is beleteszem, és puhára főzöm. A végén a tejfölt összekeverem egy kevés levessel, majd a többihez öntöm. Egy rúdmixerrel pépesítem. (Egy kevés cukorral szelídítettem a paradicsompüré és a tejföl savanykás ízét.)  
Tálaláskor pirított kenyérkockát (most éppen levesgyöngyöt) kínálok hozzá és megszórom aprított petrezselyemmel. 
 |  | 
Tegnap ebédre elkészítettem, és nagyon finom lett. Én egy picit több paradicsompürét tettem bele mint 2 evőkanál, de nem rontotta el ;) Köszönöm ezt a csodás receptet :)
Ani