|
Különleges sült alma
Hozzávalók:
6 db alma
2-3 tojásfehérje
6 db mézespuszedli
mézeskalács fűszerkeverék
édesítő vagy cukor
Az almákat megmosom és egy hegyes késsel levágom a tetejét cikk-cakkosan. Hogy ne barnuljon meg, míg az alma töltelékét elkészítem, citromos vízbe teszem.
Egy kiskanállal vagy karalábévágóval kivájom az almák közepét és egy kevés vízzel pépesre párolom. Cukorral vagy folyékony édesítővel édesítem, és mézeskalács fűszerrel fűszerezem. Ha egy kicsit kihűlt, összemorzsolom a mézespuszedlit, és az almához keverem. Felverem kemény habbá a tojások fehérjét (az almák méretétől függően 2 vagy 3 fehérje) és az almapéphez keverem. A kivájt almákat jénai tálba vagy tepsibe teszem, az üregüket megtöltöm a habos almával, ráteszem a tetejüket és beteszem a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Akkor jó, ha már érezni lehet a sült alma illatát, és kicsit megtapogatva már puha az alma.
Megjegyzés: ez így nagyon jó fogyókúrás desszert. Fiam szerint egy kis vaníliás szószt elbírt volna, de akkor már nem lenne elég diétás.
| |
Ez egy kiváló Szentestére való recept.Ki fogom próbálni.Köszönöm.Üdvözlettel:Zsuzsa