A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megfuttatom, hozzáadom a kockákra vágott gombát, sonkát és uborkát. Fűszerezem, majd addig párolom, míg a leve nagy része elpárolog. A sajt felét belekeverem, hogy összefogja a masszát, majd a félbevágott zsemlékbe töltöm, de előtte egy picit kiveszek a belsejéből.(A mai zsemlékben nincs sok anyag, így nem sok kivennivaló van benne, de ezt a keveset kis tejjel meglocsolva a töltelékhez lehet keverni, ezzel is lehet dúsítani a tölteléket.)
Mielőtt megsütöm, a zsemle külsejét megkenem egy kis vajjal, így sokkal finomabb lesz, nem szárad úgy ki. A felső szélére is kenek, amit most nem tettem meg, különben szép pirosra sült volna. Tepsibe rakosgatom, megszórom a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt egy kicsit pirulni kezd a tetején.