Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1199
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     

 

Narancsos-csokis süti

 

Hozzávalók:

A kakaós tésztához:

1 tojás

15 dkg cukor

5 dkg olvasztott Ráma

1,5 dl tej

3 dkg kakaópor

13 dkg liszt

0,5 sütőpor

A narancsos tésztához:

1 dl narancsszörp

1 tojás

10 dkg cukor

13 dkg liszt

1 dl tej

0,5 sütőpor

5 dkg olvasztott Ráma

 

Töltelék:

2 csomag Aranka vaníliás krémpor

0,5 l tej

őszibarack konzerv

 

Kétféle tészta hozzávalóit külön-külön egy mixelőrúddal sima tésztává keverem, és külön-külön nylonzacskóba töltöm. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelek. A zacskót úgy fogom meg, hogy a sarkuk összeérjen. Levágok belőle egy darabot és belecsorgatom a tepsibe a tésztát. Előmelegített 200 °C-os sütőben megsütöm. Ha kihűlt, kiborítom, lehúzom róla a papírt és óvatosan kettévágom.

A tejből és a krémporból keményebb krémet keverek. (Minél tovább verem, annál habosabb lesz.) Felét rákenem a tésztára, az őszibarackot cikkekre vágva rárakosgatom, majd a maradék krémet is rákenem. Ráborítom a tészta másik felét és kockákra vágom.

 

 

13 hozzászólás
Idézet
2014.02.17. 15:51
Aliz

Én 22x36-os tepsiben sütöttem, és elég könnyen kettévágtam. Ennél nagyobb tepsiben biztos laposabb lett volna. Néha a sütőpor is oka lehet annak, ha lapos marad a tészta. Ha nem friss, vagy nem jó a márka, előfordulhat, hogy nem megy fel eléggé. Már én is jártam pórul.Budapest 17. kerület, Pipishegy utca

Idézet
2014.02.14. 14:19
Kitty

Nekem ez most sajnos nem sikerült. Illetve sikerült csak nem így, ahogy  szerettem volna. Elég lapos és vékony volt a tésztám, így elvágni nem tudtam. Nem rég készítettem el. Amúgy is megvarialtam volna, de csak a krémet. Még pedig tejszín ízű pudingot főztem kávéval. Ez lett volna és a barack helyett narancskarikák. Sajnos nem úgy fog kinézni, ahogy a képen, így nekem a tetején lesz csak puding meg narancs szeletek. Sebaj. Attól még biztos finom és gondolom a tepsi méretével lehetett baj. Azért köszönöm a receptet! :)

Idézet
2012.03.30. 13:55
Aliz

Szia Zsuzsa!
Úgy, hogy a sarkok fölött néhány centivel cellux ragasztóval körbetekertem. Utána vágtam ki a sarkokat.:)

Idézet
2012.03.30. 13:36
zsuzsa78

Szia Alíz!Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan maradt a két zacskó a tésztával ilyen szépen egymás mellett mit csináltál mikor a tepsibe belefolyattad?Amúgy megcsináltam a sütit nem lett a teteje ilyen szép de nagyon finom volt.Zsuzsa.

Idézet
2012.02.08. 19:31
Vandre

Szia Alíz!!!

Köszi szépen a vélaszodat:-)

Idézet
2012.02.06. 19:31
Aliz

Szia Vandre!

Sajnos nem tudok időt mondani, mert csak ritkán mérem. Mindig az orromra és a szememre hagyatkozom. Ha már jön az illata, akkor meglesem, és látom, hogy már kezd pirulni. Ha olyan, mint a képen, akkor jó. Kicsit benyomom a tetejét, és ha már rugalmas, akkor jó. Vastagabb tésztáknál meg a legbiztonságosabb, ha egy fogpiszkálót beleszúrsz és nem tapad rá a nyers tészta.:)

Idézet
2012.02.06. 18:08
Vandre

Szia Alíz!! Február 9.én lesz a lányom szülinapja, és a torta mellé még ezt a sütit kinéztem,hogy megcsinálom ,azt szeretném kérdezni,hogy Itt a tésztát meddíg sütötted??A tepsi méretét már megtaláltam......andreKöszönöm előre is  a válaszodat:-)

 

Idézet
2011.05.05. 09:19
livicica

Szia Alíz!

Köszi a választ, "aktuális" volt még a válaszod, mert elcsesztem :) a tésztáját (sületlen maradt a közepe), úgyhogy a hétvégén újra próbálkozom. Egyébként ettől függetlenül biztos nagyon finom, mert a picit sületlen tészta magában is pillanatok alatt elfogyott! 

 

Idézet
2011.05.02. 14:24
Aliz

Livicica!

Csak most olvastam a kérdésedet, talán már nem is aktuális. Ha rendes pudingból készíted, akkor keverj hozzá egy kis doboz (2 dl) Hulalából készített tejszínhabot, hogy egy kicsit lazább és krémszerűbb legyen, vagy egy főzött vaníliakrémet. Pl. készíts egy vaníliapudingot az előírás szerint, de úgy, hogy keverj hozzá 2 tojássárgáját is. Verd fel keményre a tojások fehérjét, és keved hozzá a forró pudingot, de közben gyorsan, habverő mozdulatokkal egy kézí habverővel dolgozz! Az ízét egy csomag vaníliáscukorral még erősítheted. Így a tojásfehérje nem marad nyers és amikor kihűl elég jól megszilárdul.:)

Idézet
2011.04.28. 20:36
livicica

Szia Alíz!

Meg szeretném kérdezni, hogy mindig Aranka krémporból csináltad? Szerinted, ha sima főzős pudingporból szeretném elkészíteni, akkor hogyan csináljam? 

Köszi: Lívi

Idézet
2011.03.09. 16:34
Aliz

Tina!
Pont azért kell sokáig verni, mert annál habosabb és keményebb lesz. Nekem nem csúszott szét szeletelésnél, de ha 100 %-ig biztos akarsz lenni benne, akkor csináld úgy, mint a krémesnél kell, hogy a felső lapot kockára vágod és úgy rakosgatod rá a tetejére, így szeletelésnél csak a krémet és az alsó lapot kell elvágni.

Én a lasagne tepsiben sütöttem, ami 22x36 cm-es.:)

 
Idézet
2011.03.09. 10:52
Tina

Nagyon guszta, kislányom névnapjára meg akarom sütni a hétvégén. Csak van bennem egy kis félsz, hogy szeletelésnél nem csúszik szét? Jól értelmezem, hogy ha a krémport tovább verem, habos lesz, tehát nem szabad sokáig verni? Ja és mekkora tepsibe való ez az adag? Előre is köszi válaszod!

Idézet
2011.02.03. 20:14
margit

jól néz ki biztos finom is.

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!