Kétféle tészta hozzávalóit külön-külön egy mixelőrúddal sima tésztává keverem, és külön-külön nylonzacskóba töltöm. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelek. A zacskót úgy fogom meg, hogy a sarkuk összeérjen. Levágok belőle egy darabot és belecsorgatom a tepsibe a tésztát. Előmelegített 200 °C-os sütőben megsütöm. Ha kihűlt, kiborítom, lehúzom róla a papírt és óvatosan kettévágom.
A tejből és a krémporból keményebb krémet keverek. (Minél tovább verem, annál habosabb lesz.) Felét rákenem a tésztára, az őszibarackot cikkekre vágva rárakosgatom, majd a maradék krémet is rákenem. Ráborítom a tészta másik felét és kockákra vágom.
Én 22x36-os tepsiben sütöttem, és elég könnyen kettévágtam. Ennél nagyobb tepsiben biztos laposabb lett volna. Néha a sütőpor is oka lehet annak, ha lapos marad a tészta. Ha nem friss, vagy nem jó a márka, előfordulhat, hogy nem megy fel eléggé. Már én is jártam pórul.Budapest 17. kerület, Pipishegy utca
2014.02.14. 14:19
Kitty
Nekem ez most sajnos nem sikerült. Illetve sikerült csak nem így, ahogy szerettem volna. Elég lapos és vékony volt a tésztám, így elvágni nem tudtam. Nem rég készítettem el. Amúgy is megvarialtam volna, de csak a krémet. Még pedig tejszín ízű pudingot főztem kávéval. Ez lett volna és a barack helyett narancskarikák. Sajnos nem úgy fog kinézni, ahogy a képen, így nekem a tetején lesz csak puding meg narancs szeletek. Sebaj. Attól még biztos finom és gondolom a tepsi méretével lehetett baj. Azért köszönöm a receptet! :)
2012.03.30. 13:55
Aliz
Szia Zsuzsa!
Úgy, hogy a sarkok fölött néhány centivel cellux ragasztóval körbetekertem. Utána vágtam ki a sarkokat.:)
Szia Alíz!Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan maradt a két zacskó a tésztával ilyen szépen egymás mellett mit csináltál mikor a tepsibe belefolyattad?Amúgy megcsináltam a sütit nem lett a teteje ilyen szép de nagyon finom volt.Zsuzsa.
Sajnos nem tudok időt mondani, mert csak ritkán mérem. Mindig az orromra és a szememre hagyatkozom. Ha már jön az illata, akkor meglesem, és látom, hogy már kezd pirulni. Ha olyan, mint a képen, akkor jó. Kicsit benyomom a tetejét, és ha már rugalmas, akkor jó. Vastagabb tésztáknál meg a legbiztonságosabb, ha egy fogpiszkálót beleszúrsz és nem tapad rá a nyers tészta.:)
Szia Alíz!! Február 9.én lesz a lányom szülinapja, és a torta mellé még ezt a sütit kinéztem,hogy megcsinálom ,azt szeretném kérdezni,hogy Itt a tésztát meddíg sütötted??A tepsi méretét már megtaláltam......andreKöszönöm előre is a válaszodat:-)
2011.05.05. 09:19
livicica
Szia Alíz!
Köszi a választ, "aktuális" volt még a válaszod, mert elcsesztem :) a tésztáját (sületlen maradt a közepe), úgyhogy a hétvégén újra próbálkozom. Egyébként ettől függetlenül biztos nagyon finom, mert a picit sületlen tészta magában is pillanatok alatt elfogyott!
2011.05.02. 14:24
Aliz
Livicica!
Csak most olvastam a kérdésedet, talán már nem is aktuális. Ha rendes pudingból készíted, akkor keverj hozzá egy kis doboz (2 dl) Hulalából készített tejszínhabot, hogy egy kicsit lazább és krémszerűbb legyen, vagy egy főzött vaníliakrémet. Pl. készíts egy vaníliapudingot az előírás szerint, de úgy, hogy keverj hozzá 2 tojássárgáját is. Verd fel keményre a tojások fehérjét, és keved hozzá a forró pudingot, de közben gyorsan, habverő mozdulatokkal egy kézí habverővel dolgozz! Az ízét egy csomag vaníliáscukorral még erősítheted. Így a tojásfehérje nem marad nyers és amikor kihűl elég jól megszilárdul.:)
2011.04.28. 20:36
livicica
Szia Alíz!
Meg szeretném kérdezni, hogy mindig Aranka krémporból csináltad? Szerinted, ha sima főzős pudingporból szeretném elkészíteni, akkor hogyan csináljam?
Köszi: Lívi
2011.03.09. 16:34
Aliz
Tina!
Pont azért kell sokáig verni, mert annál habosabb és keményebb lesz. Nekem nem csúszott szét szeletelésnél, de ha 100 %-ig biztos akarsz lenni benne, akkor csináld úgy, mint a krémesnél kell, hogy a felső lapot kockára vágod és úgy rakosgatod rá a tetejére, így szeletelésnél csak a krémet és az alsó lapot kell elvágni.
Én a lasagne tepsiben sütöttem, ami 22x36 cm-es.:)
2011.03.09. 10:52
Tina
Nagyon guszta, kislányom névnapjára meg akarom sütni a hétvégén. Csak van bennem egy kis félsz, hogy szeletelésnél nem csúszik szét? Jól értelmezem, hogy ha a krémport tovább verem, habos lesz, tehát nem szabad sokáig verni? Ja és mekkora tepsibe való ez az adag? Előre is köszi válaszod!
Én 22x36-os tepsiben sütöttem, és elég könnyen kettévágtam. Ennél nagyobb tepsiben biztos laposabb lett volna. Néha a sütőpor is oka lehet annak, ha lapos marad a tészta. Ha nem friss, vagy nem jó a márka, előfordulhat, hogy nem megy fel eléggé. Már én is jártam pórul.Budapest 17. kerület, Pipishegy utca