|
Paprikás palacsintametélt
Hozzávalók:
12 db sós palacsinta
30 dkg sertéshúsból készült pörkölt
3 tojás
2 + 1 dl tejföl
1 púposabb kávéskanál liszt
Megsütöm a palacsintákat. Az előző napról maradt pörköltet a mikróban kicsit meglangyosítom, és egy szűrőben gyengén kinyomkodom a szaftját. A húst egy duplakéses aprítóban megdarálom, hozzákeverem a tojások sárgáját és a tejfölt. A tojások fehérjét habbá verem és beleforgatom a pörköltbe. Ha szükséges, ízesítem sóval. A palacsintából 2 darabot félreteszek, a többit felcsavarom és ujjnyi széles csíkokká vágom, majd beleforgatom a húsmasszába. Egy palacsinta méretű hőálló tálat kivajazok, és az egyik palacsintát belefektetem. Ráöntöm a húsos metéltet, és befedem a másik palacsintával. A tetejére egy kevés sajtot szórok (ennek inkább csak esztétikai jelentősége van) és 200 °C-os sütőben rövid ideig sütöm, csak addig, míg a sajt egy kicsit kezd pirulni.
Közben elkészítem a paprikás mártást. A maradék pörköltszafthoz adok kb. 1 dl tejfölt, 1 púpos kávéskanál lisztet, csomómentesre keverem és mártássá főzöm. (Ha nem maradna elég szaft, vízzel hígítom, és ízesítem gulyáskrémmel vagy Piros Arannyal vagy Maggi Ízvarázzsal, de erre most nem volt szükség.) Csészében külön kínálom a palacsinta mellé.
Megjegyzés: a receptet a „Régi és új ízek” c. szakácskönyvben találtam. Ha van maradék pörkölt, akkor gyorsan elkészül. Tulajdonképpen ez a Hortobágyi palacsintának egy változata. Mivel nálunk ritkán van maradék pörkölt, ezért előző nap ennyivel többet készítettem.
| |
Apache!
Köszönöm szépen, egyetértek veled, nekem is pont ezért tetszik jobban.:)