|
Hamis túrós tészta
Hozzávalók:
25 dkg házi jellegű metélt
3 db tojás
0,5 l tej
1 nagy tejföl
kb. 15 dkg cukor
10 dkg vaj
vanília aroma
reszelt citromhéj
kevés só
5-6 dkg aszalt áfonya (vagy mazsola)
Egy közepes hőálló tálat vagy kis tepsit vajjal kikenek, beleteszem a nyers tésztát és rászórom az áfonyát. Egy tálban összekeverem a tejfölt, a cukrot, a vaníliaaromát, pici sót, a reszelt citromhéjat, és a tojásokat. Végül az olvasztott vajat és a tejet is hozzákeverem. Ezzel a keverékkel leöntöm a tésztát, ami bőven ellepi. 180 °C-os sütőben megsütöm. Nem tudok pontos sütési időt írni, addig hagyom a sütőben, míg a tészta a szószt beszívja, és a tetején, főleg a szélein, egy kis pirulás látszik. Tálaláskor a tetejét porcukorral megszórom.
Megjegyzés: gyors, egyszerű recept, majdnem olyan, mintha túróval készülne. A tészta beszívja a tejet, teljesen megpuhul és nagyon finom. Mazsolával is készíthető, de nálunk a gyerekek azt nem szeretik. A legjobb hozzá a házias jellegű tészta.
| |
Apache!
Köszönöm szépen a visszajelzést, örülök, hogy többféle tésztával is jól működik a recept.:)