|
Édes-savanyú csirke
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell
szójaszósz
olaj
A bundázáshoz:
1 tojás
1 dl víz
liszt
1 mokkáskanál sütőpor
só
Szószhoz:
1 pohár víz
1 pohár dobozos paradicsompüré
1 db sárgarépa
1 db zöldpaprika
1 darabolt konzerv ananász
ecet
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
só, cukor
A csirkehúst kockára vágom, szójaszószt és olajat öntök hozzá, jól ekeverem és hagyom legalább fél órát pácolódni.
Közben a paprikát kockára, a sárgarépát csíkokra vágom. Az ananászkockákat is kettévágom. A vizet és a paradicsomot egy edényben összekeverem, ecettel savanyítom, és sóval ízesítem. A zöldségeket beleszórom, lefedem és addig főzöm, míg a zöldség egy kicsit puhul, de még nem teljesen puha. Beleöntöm az ananászt, és a levéből is teszek hozzá egy keveset. Annyi cukrot keverek hozzá, amennyitől édes is és savanyú is lesz. Az étkezési keményítőt elkeverem egy kevés vízben, a szószhoz öntöm és felforralom.
A bundázáshoz 1 tojást, 1 dl vizet összekeverek, sózom és hozzáadok annyi sütőporral elkevert lisztet, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen. Beleöntöm a bepácolt hús. Bő, forró olajban aranysárgára sütöm. Egyszerre csak annyit teszek az olajba, hogy ne süljenek össze. Papírtörlőn leitatom róla a felesleges olajat. A szószt a húsra öntöm és rizzsel tálalom.
| |
Kedves Zsinike!
Örülök, hogy jól sikerült. A sikerélmény nagyon sokat számít a jövő szempontjából, mert ezek hozzák meg a kedvet a főzéshes.:)
További sikeres próbálkozást!:)
Üdv. Aliz