|
Mivel ezt az ételt a karácsonyi vacsora előételének szánom, így csak próbamennyiséget készítettem belőle. A képeken lévő mennyiség csak 3 adagos, a receptet már 6 főre írom.
Csirkesaláta tésztakosárban
Hozzávalók:
0,5 kg-os leveles-vajas tészta
1 csirkemell filé
sült csirke fűszer
(vagy fél grillcsirke)
2 nagyobb csemege uborka
1 mandarin konzerv
15 dkg sajt (lehet füstölt is)
jégsaláta
A mártáshoz:
1 tojás sárgája
1 dl olaj
2 dl tejföl
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál mustár
só, bors, porcukor
A tésztakosarakat akár előző nap is el lehet készíteni. Papírra akkora csillagot rajzolok, amekkora egy kis formát vagy csészét beborít. A leveles tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtom és 6 db csillagot szabok ki belőle. A forma alját megvajazom és ráborítom a tésztacsillagokat. Előmelegített 200 °C-os sütőben félig megsütöm, majd leveszem a formáról és még sütőm pár percig, hogy a másik fele is kicsit piruljon. A leeső tésztából kis csillagokat készítek.
A tojássárgájához adom a mustárt és a citromlevet, összekeverem, majd az olajat lassan folyatva hozzá majonézzé keverem. (A képeken kész majonézből készítettem a mártást a kis mennyiségre való tekintettel, de én jobban szeretem frissen kikeverni, mert finomabb, és gyorsan elkészül.) Ízesítem sóval, borssal és porcukorral, majd hozzákeverem a tejfölt.
A csirkemellet 2-3 szeletre vágom, fűszersóval befűszerezem és egy serpenyőben kevés olajon megsütöm. (Én maradék grillcsirkéből készítettem.) A mártásba keverem a felaprított csirkét, az uborkát, a felezett mandarint és a szintén felaprított sajtot. A jégsalátát vékony csíkokra vágom, de csak a tálalás előtt keverem hozzá. A többit már előző nap elkészíthetjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Tálaláskor a salátát elosztom tésztakosarakba, egy-egy félretett mandaringerezddel és a tésztacsillagokkal díszítem.
Megjegyzés: ez csak előétel, ez a mennyiség bőven elég.
| |
Köszi Alíz! :) Megnézem a Tesco-ban! :)
„ Kamonda!
Én a Tescóban vagy az Auchanban vettem, már nem emlékszem rá.:)