Aliz konyhája - minden recepthez fázisfotók
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Menü
     
Hobbi
     
Konyha
     
Receptek/1196
     
Ételfotók

Előételek
Levesek

Húsételek

Feltétek

Köretek

Hideg konyha, saláták

Tészták

Sós vendégvárók

Édességek

Egyszerű ételek

Halak

Egyebek

Kelt tészták,kenyerek

Tortaképek

     
90 napos diéta
     
Olavasóim receptjei

Receptek

     
Értesítés új receptről
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
     
TOP 100

100 receptajánlat (a 1100-ból), hogy megkönnyítsem a választást.

    ÉDESSÉGEK


Almahabos süti Aliz módra


Banános süti


Banános élvezet


Csokis meggyel töltött háromszögek


Diós csokoládészelet

 
Emeletes élvezet

 

Epres-zseléhabos sütemény

Tálalva.
Flambírozott banán vaníliaszósszal


Habos túrós pite

Kijevi krémes


Krémes meglepetés


Kókuszos almás


Különleges meggyes pite

Lehetetlen pite

 
Mennyei eledel


Méteres kalács

Narancsos kocka


Négerkocka szomszéd módra


Osztrák pikáns "tiramisu"

 
Őszibarackos rétes


Rakott palacsinta 


Részeges és túrós barát 

Rumos szilvás sütemény

Sárgabarack torta


Serpenyős rétes

 
Stracciatella


Sültfagylatos gofri

 
Sült túrógombóc

Tarka koh


Túróbundában sült banán


Túrókrémes tölcsérek


Túrós-kakaós kevert


Túrós-krémes pite


Túróval töltött zsemle


Verdens beste


Ferdinánd kalács

  SÓS VENDÉGVÁRÓK


Ági féle sajtos ropogós


 Káposztás virsli tésztában


Részeges pogácsa

 
Sajtkrémmel töltött pogácsa

 
Sajtos pogácsa


Sajtos pogácsa (rúd)


Sajtos-sonkás tekercs

 
Sonkás-sajtos rétes


Sós-omlós sütemény

    LEVESEK

 
Darálthúsos paradicsomleves


Dupla hagymás leves

 
Édes sütőtökleves


Gyümölcsleves túrós galuskával

 
Kantoni rizsleves curryvel

 
Káposztás bableves


Metélőhagymás kukorica krémleves

 
Norvég királyi leves

 
Rumos-mazsolás gesztenyeleves

 
Tárkonyos raguleves


Túrógombóc leves 

 HÚSÉTELEK, FELTÉTEK


Csirkecsíkok fűszeres tésztában


Fokhagymás csirkeragu


Fokhagymás sült lapocka


Fűszeres túróval töltött csirkemell

 
Hentesborda


Kókuszos csirke


Különleges töltött borda


Marhapörkölt vadász módra

Mogyorós rizzsel és mogyorókrémszósszal tálalom a húsdarabkákat.
Mogyorókrémes csirke


Paradicsomos káposzta húsgombóccal


Pilisi ragu


Rántott fagyasztott vagdalt


Rozmaringos-narancsos csirke

Tejszínes halragu leveles tésztában


Sajtos rakott csirkemell

 
Tanduri csirke


Tepsis diós hús


Vajpuha marhaszelet


Rántott tojás


Sajttekercs rántva


Tojásos rétes

 

  KÖRETEK


Fokhagymás, sajtos krumplipüré


Mandulás burgonyagolyó


Mogyorós burgonyapüré


Mustáros-hagymás krumpli

 
Palaó rizs


Resztelt krumpli


Rozmaringos krumpli


Tepsis burgonyalepény

Párolt rizzsel összekeverem és együtt pirítom.
Zöldséges-mogyorós rizs

         VEGYES


Csirke vajas tésztában

Meleg töltött tojás


Kukoricás chilis babsaláta


Mogyorós burgonyasaláta


Citromfüves rántott afrikai harcsafilé


Tejszines halfilé 


Csirkés-zöldséges tészta

 

Júhtúrós sztrapacska


Tojásos nokedli gazdagon

 

Hagymás rakott tojás

 

 

Tejfölös újkrumpli


Francia pirítós


Klubszendvics


Sajtos-tojásos pirítós

Sütőben megsütöm. 

Sonkás-sajtos tojás csészében

 

 

Töltött bundás kenyér

     
Torták

 

Anyáknapi torta

Cicitorta

 Karácsonyi torta 2010

Szülinapi torta II.

Málnazselés csokitorta

Tojáslikőrös autós torta

Trüffelkrémes patchwork torta

Valentin napi puncstorta

     
Tejszínes halragu leveles tésztában

Tejszínes halragu leveles tésztában

 

Hozzávalók 4 főre:

0,5 kg leveles-vajas tészta

1 tojás

A halraguhoz:

0,5 kg pangasius halfilé

fél citrom leve

Kotányi halfűszer

2-3 evőkanál liszt

1 evőkanál vaj

1,5 dl főzőtejszín

A spenótkrémhez:

25 dkg fagyasztott spenót

3 evőkanál vaj

3 evőkanál liszt

2 dl tej

1,5 dl tejszín

1 gerezd fokhagyma

Ha nem gyárilag kinyújtott leveles-vajas tésztát használok, akkor a tésztát kettévágom és egyenként kb. 40x20 cm-es lappá nyújtom. Megrajzolom a halsablont (17 cm hosszú és 9 cm széles), 2 példányban kivágom, az egyiknek a közepét is, kb. 0,8 cm-es peremet hagyva. Minden halhoz 3 db-ot szabok ki a tésztából, egyet az aljának, egy keretet az oldalának (magasságának) és egyet a tetejének. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem az alsó lapot, megkenem tojással (főleg a széleit) és ráhelyezem a lyukas közepű tésztát. A közepét villával megszurkálom. A tetejére kerülő tésztát külön sütöm, mert valamivel kevesebb idő kell a sütéséhez.  Ezeket a darabokat is sütőpapíros tepsibe fektetem, a farkát villával cifrázom a testét szeletelt mandulával kirakosgatom. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem, a tetejét kb. 12-14 percig, a testét kb. 15-16 percig sütöm.

A raguhoz a halat felkockázom, citromlevet csöpögtetek rá és fűszerezem halfűszerrel. Megszórom liszttel, majd egy serpenyőben vajat olvasztok és átsütöm rajta a haldarabokat. Ha már egy kicsit megpirult, főzőtejszínt öntök rá és összeforralom.

A spenóthoz először a vajon megfuttatom a lisztet, felöntöm a tejjel, hozzáadom a spenótot, sózom, borsozom, zúzott fokhagymával és borssal ízesítem, és pár percig főzöm. Annyi tejszínt öntök hozzá, hogy krémes-mártásos állagú legyen. Ahogy hűl, úgy sűrűsödig, így lehet, hogy tálalás előtt még kell egy kis tejszínnel vagy tejjel hígítani.

Tálaláskor a tányérra kanalazom a spenót negyedét, az ujjammal hullámvonalakat húzok bele, ráhelyezem a tészta alsó részét, az üreget megtöltöm a halragu negyedével és ráhelyezem a tetejét. Snidlinggel, petrezselyemmel és koktélparadicsommal díszítem.

Megjegyzés: a szabásból megmaradt tésztát egymásra rakom (nem szabad összegyúrni!), kinyújtom, néhányszor hajtogatom, kinyújtom és kiszabom belőle a halformákat. Ne keverjük az eredeti és az újranyújtott tésztából készült darabokat, mert az újranyújtott tésztasülés közben kicsit jobban zsugorodik, így formátlan lesz, ha vegyesen használjuk!

 

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Kedves Aliz!

Nagyon tetszik a recepted, és valószínű velem van a probléma, hogy nem egészen értem.  A kép alapján úgy néz ki, hogy van alul egy már megsütött tésztahal (aminek nincs meg a közepe), ebbe töltöd a halragut. Utána ráteszed az egész tésztahalat.   De hol van a harmadik rész, amiről az írod, hogy a keret az oldalára.    Én kivágnék egy halat, amiből kivágom a közepét, és kivágnék egy másik, teljes halat.  De mi a harmadik rész?

És hol marad az a darab, amit kivágtál az alső hal közepéből?    Ez a kivágott közép kerül a végén a tésztamaradékokhoz?

Elnézést, hogy problémázok ezen.  

Nagyon tetszenek a receptjeid, jó ötleteket kaptam, és kedvet az elkészítésükhöz. Az még külön tetszik, hogy a folyamatokról képet is teszel fel.   Most fedeztem fel az oldaladat, de a kedvenceim közé teszem.   Üdvözlettel: Judit

Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
9 hozzászólás
2013.11.13. 13:50
Aliz

Kedves Judit!

Köszönöm szépen a dícséretet.:)

Az első képen kiszabom az alját, és a keretet. A 2. képen épp az alsó tésztát kenem meg, a 3 képen meg már rajta van a keret is. Sülés közben a keret megemelkedik, az adja az oldalát, hogy a ragu a tésztában maradjon + a tető. Így áll 3 részből egy db "haltányér". Azokat a kisebb halformájú tésztadarabokat, amelyek a keret közepéből megmaradnak, ugyanúgy használom fel, mint a többi leesett tésztamaradékot, ahogy a megjegyzésben már leírtam, de ha nem spórolsz a tésztával, akkor a maradékokat, így a kishal-közepet is bekenem tojással, megszórom reszelt sajttal, és külön megsütöm, ami olyan lesz, mint a sajtos rúd.

Üdv. Aliz

2013.11.13. 09:52
Erdélyi Judit

Kedves Aliz!

Nagyon tetszik a recepted, és valószínű velem van a probléma, hogy nem egészen értem.  A kép alapján úgy néz ki, hogy van alul egy már megsütött tésztahal (aminek nincs meg a közepe), ebbe töltöd a halragut. Utána ráteszed az egész tésztahalat.   De hol van a harmadik rész, amiről az írod, hogy a keret az oldalára.    Én kivágnék egy halat, amiből kivágom a közepét, és kivágnék egy másik, teljes halat.  De mi a harmadik rész?

És hol marad az a darab, amit kivágtál az alső hal közepéből?    Ez a kivágott közép kerül a végén a tésztamaradékokhoz?

Elnézést, hogy problémázok ezen.  

Nagyon tetszenek a receptjeid, jó ötleteket kaptam, és kedvet az elkészítésükhöz. Az még külön tetszik, hogy a folyamatokról képet is teszel fel.   Most fedeztem fel az oldaladat, de a kedvenceim közé teszem.   Üdvözlettel: Judit

2010.12.27. 13:19
Aliz

Évike!

Nagyon szépen köszönöm a jókívánságot, és örülök, hogy az én ételemet választottad az ünnepi asztalra.:)

2010.12.27. 13:17
Aliz

Orsi!

Nagyon szépen köszönöm.:)

2010.12.26. 08:25
Évike

Kedves Aliz ! Az ünnepi asztalomon a családtagok ezt fotózták leginkább. Már a baráti körömben is népszerű az oldal, versenyszerűen " használjuk " ! Kellemes ünnepeket kivánok a továbbiakban is. Jelenleg épp a tejfölös-fokhagymás halacskát sütöm. Isteni illatok a konyhából, ugyhogy megyek !

2010.12.23. 22:55
Orsi (swe)

Kedves Alíz!

Kellemes Karácsonyi ünnepeket és békés, boldog új évet kívánok Neked és Családodnak! Egy olvasód: Orsi (swe)

2010.12.18. 00:13
Aliz

Zsuzsa, Edit!

Köszönöm szépen, és én is nagyon boldog ünnepeket kívánok!:)

2010.12.17. 13:20
Edit

Ez nagyon jópofa, nagyon-nagyon tetszik. Iszonyú kreatív vagy! Gratulálok!

2010.12.17. 08:28
Tímárné Zsuzsa

Kedves Alíz!

Gratulálok hozzá, nagyon szép és biztosan finom is! Igaz időigényes, de biztosan megéri.

Boldog Karácsonyt kívánok neked és az új évre további jó főzőcskézést! Mi pedig várjuk a jó recepteket! Zsuzsa

     
óra
     

Névnapi idézetek küldése...

     

Xukor (nyírfacukor) az egészséges édesítő.
Rendelés 10 %-os kedvezménnyel!

 

     
weblapfordító
     
Számláló
Indulás: 2006-09-23
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Kedvenc linkek
     

Új design! Az egyetlen magyar Olicity és a legaktívabb Zöld Íjász rajongói oldala! 6. évad & Arrowverse hírek!    *****    No.1 Christina Aguilera Fan Site - Minden ami X-Tina, minden héten újdonságok! Katt!    *****    TelenovelasWeb - Hírek, képek, videók, saját véleménnyel tarkított bejegyzések telenovellákról és a színészekrõl! Gyere!    *****    Hamarosan olvashatók lesznek az oldalamon az Asztro-tükör asztrológiai írásai, cikkei.    *****    Gesztenye, gesztenye, gesztenye... és egy álmos sün! Gyertek az októberi rétre Mályvával és Pipitérrel! Irány a Mesetár!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    Ha te is a letisztult stílus híve vagy, nézz be hozzám! Smink, ruha, kritika //Style and Stuff// Style and Stuff//    *****    MINDEN HÓNAPBAN INGYENES G-PORTÁL SABLON! TELJESEN ÁTSZERKESZTHETÕ A LEGÚJABB KÓDOKKAL! Ne maradj le egyik hónapban sem!    *****    Rendeld meg az asztrológiai csomagok egyikét és teljesen ingyen megbeszélheted velem a kérdéseidet telefonon, skypeon!!!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film! Film!Film!    *****    Nézz filmet messengeren! Ha szereted a filmeket klikk ide! Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!Film!    *****    A CSILLAGJÖVÕ OLDALON RENDKÍVÜLI AKCIÓK,LEHETÕSÉGEK.A MEGRENDELÉSEK UTÁN TELJESEN INGYENES KONZULTÁCIÓ,TANÁCSADÁS.VÁRLAK    *****    Õszi manókalandok a réten! Búcsúztassátok el ti is útra kelõ madarainkat Mályvával és Pipitérrel! Gyertek a Mesetárba!    *****    | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale | Ashley Tisdale |    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Infrashape Horizontal fittness stúdió Debrecen    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE // WISE-VOGUE    *****    * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak * GP Life * Webes hírek * Nem csak gportálos oldalaknak *    *****    Ha fújnak az õszi szelek - forogjanak a papírforgók!!! Négy szép színes forgó érkezett a Mesetárba! Kukkantsatok be!    *****    Légy a magad asztrológusa! INGYENES az asztrológia OKTATÁS az ASZTRO-suliban.