|
Húsgombócos-zöldséges krumplileves
Hozzávalók:
A húsgombóchoz:
25 dkg darált sertéshús
só, bors
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
olaj
Maggi Ízvarázs ételízesítő
2-3 krumpli
vegyes zöldség ( sárgarépa, fehérrépa, zeller)
1 zöldpaprika
1 paradicsom
A darált húst sózom, borsozom és alaposan összegyúrom. Vizes kézzel kisebb gombócokat készítek belőle és kevés olajon rázogatva körben megpirítom.
A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, pirospaprikával megszórom, elkeverem, és kevés vízzel felöntöm. Beleteszem a gombócokat, és annyi vízben amennyi ellepi, elkezdem főzni. Ízesítem sóval és magyaros ételízesítővel. A zöldségeket megtisztítom, felaprítom és kb. 10 perc múlva a levesbe teszem. Felöntöm még annyi vízzel, hogy bőven ellepje és készre főzöm.
| |
Szia Aliz!
Nem fog szétmenni a gombóc főzés közben? Mi tartja össze?
Tetszik a recent, szombaton meg is fogom főzni.
Üdv.
Molnárka
Szia!
Nem esik szét. A húst jól össze kell gyúrni, hogy szinte ragacsos legyen, meg még körben meg is kell sütni, így szépen egyben marad tojás nélkül is.:)