|
Áfonyás banánleves
Hozzávalók:
- 0,5 kg banán
- fél citrom leve
- 1 liter almalé
- ízlés szerint cukor
- 1,5 evőkanál étkezési keményítő
- őrölt fahéj
- 1 nagy pohár tejföl (10-12 %-os)
- 1 zacskó szárított áfonya (lehet friss is)
A banánokat turmixolom a citromlével. Az almalé nagy részét egy fazékba öntöm és felforralom. Hozzáöntöm a pépesített banánt. A turmixban összekeverem a tejfölt, az étkezési keményítőt és a maradék almalevet, és ezt is a fazékba öntöm. Fűszerezem, beleszórom az áfonyát és ízlés szerint édesítem. (Hogy mennyi cukorra vagy egyéb édesítőre van szükség, az függ az almalé édességétől, a tejföl savanyúságától, meg attól is, hogy mennyire szeretjük édesen, vagy pikánsan.) Épp csak forrásig hevítem, és lehúzom a tűzről. (Ha kihűlés után szemcsés lenne, kiszűröm belőle az áfonyát, és rúdmixerrel simára turmixolom.
Forrás: transindex.ro
| |