|
Virág fánk
Hozzávalók:
2 tojás
10 dkg liszt
kb. 1,5-2 dl tej
reszelt citromhéj
só
A szóráshoz:
porcukot
őrölt fahéj
Legegyszerűbb úgy készíteni, hogy a tészta hozzávalóit összeturmixolom. Egy sűrű palacsintatésztát kapok. Fél órát hagyom állni. Egy lábasban annyi olajat hevítek, hogy a belemártott formát ellepje. Jól felforrósítom az olajban a fémet, belemártom a tésztába 3-4 másodpercre, majd belemerítem az olajba. Kicsit rázogatva általában magától lejön a fémről a tészta, ha nem, egy kicsit rásegítek egy villával. Nagyon rövid ideig kell sütni, mert nagyon vékony a tészta. Megfordítom, hogy a másik oldala is piruljon egy kicsit. Papírtörlőre szedem, hogy a fölösleges olajat felszívja. Vagy fahéjas porcukorral szórom meg, vagy olvasztott csokiba mártom és egy kis kókuszreszelékbe. Ebben az esetben, mivel a tésztában nincs cukor, inkább édes tejcsokit használok.
Megjegyzés: a sütővasam (alumíniumom) már legalább 25 éves, de 10-nél többször nem használtam, ugyanis iszonyatosan sok olajat szív fel a tészta.
| |