|
Túrós- almás pite
Hozzávalók:
25 dkg lisz
20 dkg cukor
negyed csomag sütőpor
25 dkg túró
2-3 alma
mazsola
10 dkg vaj
4 dl tej
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
fahéj
A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverem egy nylonzacskóban. A vaj felével vastagon kikenek egy közepes tepsit (22 x 36 cm-es). Beleszórom a lisztkeverék felét. (Természetesen egy tálban is összekeverhető, és kézzel is szórató), A felére rámorzsolom a túrót, a másik felét reszelt almával borítom be. (Ehhez a sütihez kivételesen a morzsalékosabb túró a jobb, mert azt könnyebb egyenletesen rámorzsolni.) A túróra hintek egy csomag vaníliás cukrot, és reszelek rá citromhéjat, az almára pedig fahéjat. Egyenletesen rászórom a lisztkeverék másik felét. A maradék vajat megolvasztom, összekeverem a tojások sárgájával és a tejjel, a tojások fehérjét meg felverem, a tejkeverékhez hozzáöntöm és kézi habverővel lazán összekeverem. (Úgy is jó, ha az egész tojásokat keverem össze a tejjel és a vajjal.) A tepsibe öntöm, kicsit megütögetem, hogy az aljára is eljusson a folyadék, és előmelegített 180 °C-os sütőben kb. 30 percig sütöm.
| |
Sziszi!
Akkor próbáld meg, hogy egy picivel több tejet tegyél hozzá. Én jó nagy tojásokat használok, ha valaki kicsiket, akkor esetleg szárazabb lehet, de nekem soha nem maradt liszt az alján.
Finom lehetett a mákos-szilvalekváros változat.:)