Sütőtök krémleves (kuktában)
Hozzávaló:
1 kg tisztított sütőtök
1 nagy fej hagyma
1 l húsleves vagy zöldségleves (kockából)
2 dl tej
2 dl tejszín
1 evőkanál méz
reszelt szerecsendió
bors
őrölt kömény
csilipor (ízlés szerint)
olaj
pirított tökmag
A hagymát apróra vágom és a kuktában kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a felkockázott sütőtököt és felöntöm a kockából készült zöldséglevessel. A forrástól számított 15 percig főzöm.
Felöntöm a tejjel és a tejszínnel, majd megfűszerezem és mézzel ízesítem. Röviden forralok rajta egyet, és botmixerrel szétturmixolom. Ízlés szerint még sózhatom, vagy édesíthetem, ki hogy szereti. Én egy kicsit édesebben. Pirított tökmaggal megszórva tálalom (de nagyon finom pirított napraforgómaggal is.)
Forrás: Stahl Judit
|