|
Túrós-almás tejes pite
Hozzávalók:
- 2 nagy alma
- meggybefőtt
- vaj a tepsi kikenéséhez
A túrótöltelékhez:
- 2 dl tej
- 7 ek. cukor
- 1,5 db zsemle
- 25 dkg túró
- reszelt citromhéj
- vanília aroma
- 1 tojás
- csipetnyi só
Az öntethez:
- 0,5 l tej
- 3 tojás
- 5 dkg cukor
- 10 dkg liszt
A túrótöltelékhez a 2 dl tejhez 3 ek. cukrot és vanília kivonatot keverek , majd megáztatom benne a másfél zsemlét. Kinyomkodom, és a túróhoz adom. Reszelt citromhéjjal, vanília kivonattal (vagy vaníliás cukorral), csipetnyi sóval, 4 evőkanál cukorral ízesítem, és a tojással összekeverem. Az almát meghámozom és cikkekre vágom. Egy 30x22 cm-es tepsit vastagon kikenek vajjal és felváltva az almát, a meggyet és a túrót belerakosgatom.
A zsemleáztatásból maradt tejhez öntöm a többit, hozzákeverem a tojásokat, a cukrot, a lisztet és a turmixban sima tésztává keverem. A tepsibe öntöm.
180 °C-ra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, míg a teteje pirulni kezd.
Megjegyzés: lehet bele több meggyet vagy más gyümölcsöt is tenni. Nekem volt egy nyitott maradék meggybefőttem, így csak szinte díszítésre volt elég. Mi langyosan ettük és nagyon szerettük.
| |