|
Túrókrém teaszósszal
Hozzávalók:
Túrókrémhez:
-
50 dkg túró
-
1 dkg zselatin (vagy 6 lap)
-
10 dkg porcukor
-
1 evőkanál citromlé
-
2,5 dl tejszín
A teaszószhoz:
-
3 g tealevél (2 db filter)
-
fél csomag Aranka krémpor
-
2 dl tej
-
1,5 dl tejszín
-
6 dkg cukor
A zselatint 1 dl vízbe beáztatom és a mikróban felolvasztom. A túrót egy rúdmixerrel krémesítem a cukorral és a citromlével, majd beleforgatom a langyosra hűlt zselatint. A tejszínt habbá verem és a túróhoz keverem. A hűtőszekrényben lehűtöm.
A teaszószhoz a teát leforrázom 4 dl vízzel, és 5 percig állni hagyom. Leszűröm, kinyomkodom, elkeverem benne a cukrot, és hűlni hagyom. A 2 dl tejbe szórom a krémport és elektromos habverővel habosra verem. A tejszínt felverem. A teát a vaníliakrémbe keverem és tejszínhabot is beleforgatom.
Tálaláskor a túrókrémből fagylaltos kanállal gömböket formázok, a szósszal tálalom és karamellel díszítem.
Megjegyzés: a receptet egy 2001-es Blikkben olvastam. Tálalás előtt közvetlenül is össze kell keverni egy kézi habverővel a teaszószt, ugyanis egy kis állás után a hígabb tea alulra, a hab a tetejére kerül.
Én earl grey teából készítettem, és nagyon jól lehetett érezni az aromáját.
A díszhez egy kevés cukrot karamellizáltam ,és sütőpapírra csorgattam. A sütőpapírról nagyon könnyen lejön, amikor kihűl.
| |
EZ VALAMI ISTENI LEHET