|
Zöldborsós-tojásos fasírttekercs
Hozzávalók:
-
50 dkg darált sertéshús
-
3 szelet teljes kiőrlésű toastkenyér (vagy 1,5 db)zsemle
-
1 tojás
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só, bors
A töltelékhez:
-
10 dkg sonka
-
15 dkg párolt zöldborsó (vagy 1 kis doboz zöldborsókonzerv)
-
4 tojás
-
A tetejére:
-
tojásfehérje
-
zsemlemorzsa
A kenyeret vízben megáztatom, kicsavarom. A hagymát apróra vágom, és kevés olajon megfuttatom.
A darált húshoz keverem a kenyeret, a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojást, sózom, borsozom és összegyúrom. Egy alufólia lapra halmozom és kb. 1 cm vastagra szétterítem. Téglalap alakúra formázom.
A 4 tojást felverem, sózom és két részletben lágy rántottát sütök belőle. Legjobb egy teflonserpenyőben készíteni, mert arról könnyen rácsúsztatható a kiterített húsra. Kicsit összefoltozom, hogy mindenhová egyenletesen jusson. A leszűrt borsót elosztom rajta és a csíkokra vágott sonkát is rászórom. A fólia vagy sütőpapír segítségével feltekerem. Egy sütőpapírral bélelt nagy őzgerincformába vagy tepsibe teszem. A tojásfehérjét egy kicsit felverem, bekenem vele a roládot és zsemlemorzsával meghintem.
Előmelegített 200 °C-os sütőben 30-35 percig sütöm. A tetejét le kell takarni, ha már pirul, nehogy megégjen!
Nem csak finom, hanem mutatós is, akár egy hidegtálon is megállja a helyét.
Megjegyzés: az eredeti receptben volt ez a tojásfehérjés lekenés és úgy a zsemlamorzsás szórás, de nincs sok jelentősége, szerintem.
Forrás: transindex.ro
| |
Kedves Laci!
Ha megsült 25 perc alatt, akkor addig..) Ezt inkább ki kell tapasztalni. Nekem nincs gázsütőm, így csak gondolom, hogy addig, amíg az elektromosban, ha a hőmérséklet megközelítően azonos. A 200 fok nem a legforróbb, de a közepesnél egy picivel melegebb.:)