|
Desszert gesztenyeszósszal
Hozzávalók:
A piskótához:
-
4 tojás
-
4 evőkanál baracklekvár
-
2 evőkanál kristálycukor
-
5 evőkanál kekszmorzsa
-
0,5 dl olaj
A gesztenyeszószhoz:
-
25 dkg gesztenyemassza
-
3,5 dl tej
-
3 púpos evőkanál vaníliás Aranka krémpor
-
rum vagy rumaroma
A töltelékhez:
-
10 dkg csokoládé (keserű- és tejcsoki vegyesen)
-
1 dl tejszín
A piskótához a tojások fehérjét habbá verem a cukorral és a lekvárral. Kézi habverővel lazán belekeverem a tojások sárgáját, a kekszmorzsát és az olajat. 190 °C-os sütőben 12 db muffint sütök belőle.
A kétféle csokit a tejszínnel a mikróban vagy egy kis lábasban a tűzhelyen, alacsony hőmérsékleten kevergetve összemelegítem.
A kihűlt muffinokból egy hegyes késsel mélyedést vágok, és a helyére töltöm a tejszínes csokit.
A gesztenyemasszát a tejjel és a krémporral összeturmixolom és rummal vagy rumaromával ízesítem. (Annyi tejet öntök hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen.)
Tálaláskor a tányérra gesztenyeszószt teszek, olvadt csokival díszítem, majd fejenként 3 dbcsokival töltött muffint helyezek rá, amit tejszínnel díszítek.
Megjegyzés: ez a kísérletezések receptje. A lekváros-kekszmorzsás piskóta is próbálkozás volt, meg a gesztenyeszósz is. (Egyszerű piskótával is jó lehet.)
| |