|
Csángó gulyás
Hozzávalók:
-
40 dkg marha- vagy sertéshús
-
1 fej vöröshagyma
-
1 evőkanál olaj
-
1 evőkanál pirospaprika
-
25 dkg savanyú káposzta
-
3 dkg rizs
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál őrölt kömény
-
só
-
1 dl tejföl
-
Maggi Ízvarázs fűszerkeverék
Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatom, lehúzom a tűzről és elkeverem benne a pirospaprikát, a fokhagymát és a köményt. Hozzáteszem a kockára vágott húst, sózom, jól elkeverem és felöntöm ½ l vízzel. Lefedve (vagy kuktában) addig főzöm, míg a hús már majdnem puha. Ekkor beleszórom az apróra vágott káposztát, a rizst, és még annyi vizet öntök hozzá, hogy bőven ellepje. Maggi Ízvarázs fűszerkeveréket adok még hozzá, amitől még finomabb magyaros íze lesz és jó puhára főzöm. Tejföllel tálalom.
Forrás: F. Nagy Angéla: A család szakácskönyve
| |
Kedves Antal!
Köszönöm szépen, és a képet is. Örülök, hogy ízlett. Én is nagyon szeretem ezt a változatot.
Üdv.
Aliz