| 
	   Meggyes-gesztenyés szelet 
	Hozzávalók: 
	A tésztához: 
	- 
		25 dkg keksz
 
	- 
		2-3 dkg Ráma margarin
 
	- 
		5 dkg csokoládé
 
	- 
		kevés tej
 
 
	A töltelékhez: 
	- 
		25 dkg gesztenyemassza
 
	- 
		8-10 dkg porcukor
 
	- 
		10 dkg vaj vagy Ráma
 
	- 
		rumaroma
 
	- 
		meggybefőtt
 
	- 
		2 dl tejszín vagy Hulala
 
 
	Tetejére: 
	- 
		10 dkg csokoládé
 
	- 
		1 dl tejszín
 
 
	A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi tejjel, hogy összeálljon (a csoki t akár helyettesíthetjük 1 evőkanál holland kakaóporral is). A krémhez a puha vajat habosra keverem a porcukorral, a gesztenyemasszával, ízesítem rum aromával (vagy rummal), majd lazán beleforgatom a felvert tejszínhabot. Egy 26 cm-es kerek tortaforma alját sütőpapírral kibélelem és belenyomkodom a kekszes tésztát. Belesimítom a gesztenyekrém felét, belenyomkodom a meggybefőttet, rásimítom a krém másik felét és beteszem a mélyhűtőbe kb. 10 percre. Közben a tejszínt forrásig melegítem, majd a tűzről lehúzva beletördelem a csokoládét és addig keverem, míg teljesen elolvad. Langyosra hűlve a torta tetejére kenem és villával díszítem. 
	  
 |  | 
Finom lett nagyon. Köszi