|
Meggyes-gesztenyés szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
-
25 dkg keksz
-
2-3 dkg Ráma margarin
-
5 dkg csokoládé
-
kevés tej
A töltelékhez:
-
25 dkg gesztenyemassza
-
8-10 dkg porcukor
-
10 dkg vaj vagy Ráma
-
rumaroma
-
meggybefőtt
-
2 dl tejszín vagy Hulala
Tetejére:
-
10 dkg csokoládé
-
1 dl tejszín
A tészta hozzávalóit összegyúrom annyi tejjel, hogy összeálljon (a csoki t akár helyettesíthetjük 1 evőkanál holland kakaóporral is). A krémhez a puha vajat habosra keverem a porcukorral, a gesztenyemasszával, ízesítem rum aromával (vagy rummal), majd lazán beleforgatom a felvert tejszínhabot. Egy 26 cm-es kerek tortaforma alját sütőpapírral kibélelem és belenyomkodom a kekszes tésztát. Belesimítom a gesztenyekrém felét, belenyomkodom a meggybefőttet, rásimítom a krém másik felét és beteszem a mélyhűtőbe kb. 10 percre. Közben a tejszínt forrásig melegítem, majd a tűzről lehúzva beletördelem a csokoládét és addig keverem, míg teljesen elolvad. Langyosra hűlve a torta tetejére kenem és villával díszítem.
| |
Finom lett nagyon. Köszi