|
Töltött tojás Chimay módra
Hozzávalók 2 személyre:
-
4 db főtt tojás
-
20 dkg gomba
-
1 kis fej hagyma
-
só
-
bors
-
petrezselyem
-
ételízesítő
-
olaj
A mártáshoz:
-
2-3 evőkanál vaj
-
2 púpos evőkanál liszt
-
kb. 4 dl tej
-
só, bors
Tetejére:
-
zsemlemorzsa
-
reszelt sajt
-
tejföl
-
vaj
A vajból és a lisztből rántást készítek, felöntöm a tejjel és mártás sűrűségűre főzöm. (Ha szükséges, még tejjel hígítom.) Sózom és borsozom.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem. A gombát felaprítom és a hagymával együtt pirítom. Ételízesítővel, sóval, borssal és petrezselyemmel fűszerezem, és zsírjára pirítom. A tojásokat kettévágom, a sárgáját kiszedem és villával összetöröm. Hozzákeverek 1-2 evőkanálnyi mártást, majd összekeverem a pirított gombával.
Egy akkora hőálló edényt, amiben pont elférnek a fél tojások kivajazok, és a mártás felét beleöntöm. Erre ültetem a fél tojásokat. Megtöltöm a gombás töltelékkel. A maradék mártást egy kevés tejjel hígítom, és a tojásokat bevonom vele. Kevés zsemlemorzsát szórok rá, majd reszelt sajtot. Meglocsolom pár kanál tejföllel és vajdarabokat csipkedek rá.
Forrás: A receptet a hvg.hu oldalon találtam.
| |
Nagyon finom,kulonleges.