|
Hagymás pecsenye
Hozzávalók:
-
60 dkg sertéshús
-
4 nagy fej hagyma
-
3 gerezd fokhagyma (fokhagyma granulátum)
-
2-3 evőkanál margarin
-
só, bors
-
1 kávéskanál pirospaprika
-
zsálya
-
2 dl fehérbor
-
liszt
-
olaj
A hagymát cikkekre vágom A húst kisebb darabokra szeletelem, sózom és borsozom. Lisztben megforgatom és kevés olajon mindkét oldalán elősütöm. Egy hőálló tálat margarinnal kikenek, és a hússzeleteket belerakom. A hús maradék zsírjához 1-2 evőkanál margarint teszek és a felszeletelt hagymát megpirítom benne. Összetört fokhagymát (fokhagyma granulátumot) szórok rá, sózom, szárított zsályával és pirospaprikával fűszerezem, majd felöntöm a borral. Néhány percig forralom, és a húsra öntöm. Alufóliával lefedem és a 210 °C-ra előmelegített sütőbe teszem. Kb. fél óra múlva leveszem róla a fóliát, a hússzeleteket a hagyma alól kiszedem, hogy felülre kerüljenek, és így még visszateszem a sütőbe 5-6 percre. Ha nagyon kevés leve maradt, egy kevés vizet öntök hozzá, hogy a hagyma szaftos legyen. Tálaláskor a hússzeletekre teszem a szaftos, ízletes hagymát, és sütőben sült krumplival tálalom.
| |
Györgyi!
Köszönöm szépen a visszajelzést, és nagyon örülök, hogy ízlett.:)