|
Almás túrófelfújt
Hozzávalók:
-
50 dkg túró
-
3 tojás
-
2,5 dkg liszt
-
2 dkg búzadara
-
10 dkg cukor
-
3 alma
-
5 dkg mazsola
-
6 db aszalt szilva
-
csipetnyi só
-
vanílás cukor vagy aroma
-
+ cukor
-
málnalekvár
A túrót összekeverem a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliával és a csipetnyi sóval. Hozzáadom a lisztet, a búzadarát és a mazsolát, majd óvatosan beleforgatom a tojáshabot.
Kivajazok egy jénait, vagy kisebb tepsit, beleöntöm a túrós masszát. Az almákat meghámozom, félbe vágom, a magházát kiszedem és a helyére aszalt szilvát teszek. A domború felére villával barázdákat húzok és a túrós masszába rakom sorban. Az almák tetejét megszórom kristálycukorral és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. Hűlés közben az alma egy kicsit összeesik, és egy rés marad az alma körül, ide valamilyen pikáns lekvárt teszek.
Megjegyzés: készítettem egyszemélyes adagokat is. Kis hőálló tálkát kivajaztam, beletöltöttem a masszát és belenyomtam egy fél almát.
| |
Ez is fincsi.