|
Hagymagaluska leves
Hozzávalók:
-
2 fej hagyma
-
olaj
-
1 tojás
-
liszt
-
só, bors,
-
1 kiskanál pirospaprika
-
2 dl tejföl
A hagymát apróra vágom és egy kevés olajban megfuttatom. Rászórom a pirospaprikát, összekeverem és fél liter vízzel felöntöm. Lefedem és kb. 10 percig főzöm.
Kiszűröm belőle a főtt hagymát, kicsit kinyomkodom, hogy ne legyen túl nedves. Hozzáadok egy tojást és annyi liszttel keverem össze, hogy galuska sűrűségű legyen. Sózom és borsozom.
Közben a leveshez annyi vizet öntök, hogy bő 1 liter legyen. Megsózom, és ha forr, kis galuskákat szaggatok bele a tésztából.
A tejfölt simára keverem egy merőkanálnyi forró levessel, és ezt visszaöntöm, de már lehúzom az edényt a tűzről.
Megjegyzés: a recept a DPG gyűjteményből származik. Amilyen egyszerű, annyira ízletes leves. Nekünk nagyon ízlett.
| |
Szia Alizkám!
Nagyon finom ez a hagymagaluska leves,egyszerü és hamar kész is van.Köszi,hogy megosztottad a receptett.Üdv.Irénke.